2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Hároméves a Forrásház

Kispest
2015. november 05. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Márton-napi mulatságot rendeztek és gyümölcsfákat ültettek a három éve megnyílt Forrásház Gondozási Központ udvarán. A születésnap alkalmából rendezett ünnepségen megnyílt Horváth László amatőr festő kiállítása is. Gajda Péter polgármester mellett Burány Sándor országgyűlési képviselő, Bogó Józsefné, Dódity Gabriella, Teknős Ferenc, Varga Attila és Lazányi Ferenc önkormányzati képviselők voltak jelen az eseményen.

Vighné Vincze Erzsébet, a Forrásházat is működtető Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ igazgatója köszöntőjében elmondta, szinte napra pontosan három évvel ezelőtt – november 6-án – nyitotta meg kapuit az egészségügyi és szociális ellátást nyújtó, valamint a gondozottak foglalkoztatását is vállaló intézmény a mentális problémákkal küszködő kispestiek előtt.

Kispest polgármestere olyan projektnek nevezte a Forrásház létrejöttét, amely mindenkinek kedves. Közös akarat volt a képviselő-testületben, hogy ez az országban egyedülálló komplex intézmény mintegy 500 millió forintnyi európai uniós és kerületi forrásból létrejöhessen – hangsúlyozta Gajda Péter, hozzátéve, hogy az elmúlt három év bizonyította a Forrásház létjogosultságát. A folytatásban a polgármester és az országgyűlési képviselő együtt ültették el egy diófacsemetét.

Az intézmény szakmai vezetője kérdésre elmondta, óriási változás áll be az intézmény életében januártól: egy szociális szövetkezethez csatlakozik a Forrásház, és megkezdődik az egészségügyi és munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetben lévő kispestiek foglalkoztatása. Sárkány-Balogh Csillától megtudtuk, megtalálták azt az alkalmas személyt – egyik ellátottjukat –, aki ágazatvezetőként koordinálja a tevékenységet: szakképzettséget nem igénylő, betanított munkákat végeznek majd a Forrásházban.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.