2019. március 24., vasárnap, Gábor és Karina

Önkormányzati avarszállítás a közterületekről

Kispest
2015. november 02. hétfő Írta: Csizmadia Viola

A hagyományos avargyűjtési akcióját idén 2015. december 20-ig tartja Kispest Önkormányzata, így az őszi lombhullás során a közterületi fákról származó és lakók által összegyűjtött jelentős mennyiségű avar elszállítását a korábbi évek gyakorlatának megfelelően elszállíttatja.

Az összegyűjtött avar bármilyen zsákban kihelyezhető, illetve a Közpark Kft. által biztosított lombgyűjtő-ketrecekbe összehordható. Lombgyűjtő-ketrecek darabszáma korlátozott, ezért elsősorban olyan fasorokba helyezik ki, ahol tetemes mennyiségű lomb lehullása várható (platán, hárs, vadgesztenye, stb.). Az egyes ingatlanok elé kihelyezett ketrec egy-egy utcaszakaszon keletkező avar összegyűjtésére szolgál és nem csak az adott ingatlan előtt álló fákról származó lomb összegyűjtésére.

Ezért kérik a szakemberek, hogy a lakótelepi előkertekből, utcai fasori sávokról, járdáról zsákokba összegyűjtött falevelet egy gépjárművel könnyen megközelíthető közterületen, a gyalogos- és gépjárműforgalom akadályozása nélkül helyezzék ki.

Eltérően az előző évek gyakorlatától az összegyűjtött lomb elszállítása folyamatosan történik 2015. december 20-ig, igazodva a levélhullás üteméhez.

Az összegyűjtött lomb elszállítását és a ketrecek ürítését a Közpark Kft. végzi. Amennyiben a kihelyezett lombgyűjtő ketrec megtelik, vagy megrongálódik, a Közpark Kft. alábbi elérhetőségein jelezhetik azt:

E-mail cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , tel: 347-0317, vagy személyesen a XIX. kerület, Bercsényi u. 18. címen. Amennyiben az adott területen további lombhullás már nem várható, és az összegyűjtött lomb elszállításra került a felszabaduló ketreceket másik címre szállítja át a Közpark Kft. Kérik, hogy az akció során az ingatlanok területéről összegyűjtött lombot, illetve egyéb az őszi kertészeti munkákból származó zöldhulladékot ne helyezzenek ki! Az ingatlanokon keletkező zöldhulladék közterületre történő kihelyezése szabálysértési eljárást von maga után.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.