2019. április 19., péntek, Emma

Két új autó a kispesti rendőröknek

Kispest
2015. október 21. szerda Írta: Csizmadia Viola

Önkormányzati támogatással jutott két Skoda Rapid személyautóhoz a kispesti rendőrkapitányság. Gajda Péter polgármester hivatalosan is átadta a járműveket Plánk Róbert rendőrkapitánynak.

Rendkívüli állománygyűlést tartottak a kispesti rendőrkapitányságon. A Városháza részéről Vinczek György, Kertész Csaba és Rátkay Andrea alpolgármesterek, valamint két önkormányzati képviselő, Fekete László és Lázár Tamás közbiztonsági tanácsnok, a rendőrségtől pedig Plánk Róbert ezredes, rendőrkapitány mellett Meichl Géza dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány gazdasági helyettese és dr. Pella László ny. dandártábornok, a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány kuratóriumi elnöke jelenlétében Gajda Péter polgármestertől vehették át a kerületi rendőrök azt a két szolgálati járművet, amelyet a önkormányzat támogatásával vásároltak.

Az önkormányzat az alapítványon keresztül nyújtott támogatást az összesen 7 millió forintba kerülő két Skoda beszerzéséhez. Elsőként Dr. Pella László köszönte meg a képviselő-testület segítségét, és azt kívánta, hogy a rendőrök használják egészséggel az autókat a kerület közbiztonsága érdekében.

Kispest polgármestere arról, beszélt, hogy az önkormányzatnak ugyan nem alapfeladata a kerület közbiztonságának szavatolása, mégis talán ez az egyik legfontosabb feladat, amelyben közös a felelősség a rendőrséggel. Gajda Péter hangsúlyozta, a kerület erejéhez mérten mindent megtesz azért, hogy a közös felelősség olyan vállalásokban is megnyilvánuljon, amelyet a kispestiek is láthatnak, érezhetnek. Ilyen például a térfigyelő-hálózat folyamatos fejlesztése – jelentette ki a polgármester. Hangsúlyozva a rendőrséggel való kiváló együttműködést, Gajda Péter reményét fejezte ki, hogy a vállalásokat, támogatásokat a jövőben is biztosítani tudja a kerület; ennek alapja az önkormányzat stabil gazdálkodása.

Meichl Géza dandártábornok megköszönve az adományt, elmondta, mindent megtesz a rendőrség azért, hogy a kerületben élők szubjektív és objektív biztonságérzete tovább javuljon; ebben segít a két új autó is.

Plánk Róbert ezredes is úgy fogalmazott, hogy kiemelkedő és példaértékű az együttműködés az önkormányzattal. Hangsúlyozta, hogy a technikai fejlesztésekkel a munkájuk hatékonysága is javul. A rendőrkapitány kiemelte a Kispesti Rendészeti Központ szerepét is a közös fellépésben. A kerület közbiztonságát erősítjük – hangsúlyozta.

Kispest Önkormányzata lehetőségeihez képest kiemelt feladatának tekinti a kerület közbiztonságát, biztonságát szolgáló hivatásos és civil szervezetek munkájának támogatását. Éves szinten 30 millió forinttal támogatja a kerületi rendőrkapitányság munkáját és munkatársait. Az együttműködés alapja egyrészt a túlszolgálat anyagi támogatása, másrészt a térfigyelő-rendszer közös üzemeltetése. A Kispest Közbiztonságáért Alapítványt 4 millió forinttal támogatja az önkormányzat. Tavaly szeptemberben egy használt Opel szolgálati gépjárművet vásárolt a Kispesti Készenléti Polgárőrség abból a 2 millió forintnyi támogatásból, amelyet az önkormányzattól kapott. Augusztusban egy 4 millió forint értékű Suzuki SX4 szolgálati autót adtak át az kerületi lánglovagoknak. Gesztusértékű felajánlással is támogatja az önkormányzat a kerületi tűzoltóság és rendőrség hivatásos és köztisztviselői állományát, valamint a mentőállomás munkatársait. A szervezetek dolgozói 500 forintos kedvezményes jeggyel használhatják a Kispesti Uszodát.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.