2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Újra versenyben a kispesti parkok, játszóterek

Kispest
2015. július 07. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Nyolcadik alkalommal indul Kispest város a Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Virágos Magyarországért versenyen. A tisztább és virágosabb Kispest megteremtését célzó polgármesteri Zöldprogram 2006-ban indult, amely a keretét adja az itt folyó „zöld munkának”, és biztosítja, hogy a versenyben már eddig is szép sikereket ért el a kerület.

A szakavatott zsűri, Szolnoki Ferencné zöldfelületi ügyintéző, műszaki ellenőr a Kőbányai Polgármesteri Hivatalból, Hörömpő Éva, a Gödöllői Városüzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft. munkatársa, valamint Seres Vivien, a Magyar Turizmus Zrt. gyakornoka a zsűrizés előtt találkozott Vinczek György alpolgármesterrel, aki röviden ismertette a városi zöld programot, amelynek megvalósításában és a verseny zsűrizésében Márkus Edit, a Zöldprogram Iroda vezetője és Brázainé B. Tácia, az iroda munkatársa vesz részt aktívan.

Az alpolgármester kitért arra, hogy bár Kispest turisztikai látványosságokban nem bővelkedik ugyan, de néhány „attrakció” azonban figyelmet érdemel. Példaként említette a Wekerletelep egyedülálló építészeti stílusát, és büszkeségként felsorolta az országosan is egyedülálló Fodrászmúzeumot, amelyek ugyancsak érdekesek lehetnek a repülőtérre érkező, a kerületen átutazó turistáknak.

A zsűri az előzetes megbeszélésen arról tájékoztatta az alpolgármestert, hogy az elmúlt évekhez képest bizony szigorodtak a versenyfeltételek, korábban nem voltak ennyire átfogóak a vizsgálódási szempontok.

A szakemberek élénken érdeklődtek Zöldprogram Iroda zöldítő programjai és pályázatai iránt, bővebben kérdezték a kispesti szakembereket a most épülő IV. közösségi kertről, és elismerően szóltak arról, hogy alacsony lélekszáma ellenére, milyen aktív a közösségi élet a kerületi zöldterületek szépítéséért.

A Városház térről induló és oda visszaérkező bejárás érintette a tavaly átadott Ötvenhatosok terét, a két közösségi kertet, az idén avatott alkalmi parkot az Ady Endre úton, az Atatürk teret és a folyamatosan szépülő Templom teret.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.