2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Semmelweis-nap és kitüntetések az Egészségügyi Intézetben

Kispest
2015. június 25. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Minden évben július 1-je közelében tartják az egészségügyben dolgozók napját, a Semmelweis-napot, amelyen az „anyák megmentőjére”, Semmelweis Ignácra is emlékeznek. Ez alkalommal, mint mindig, most is a kispestiek egészségéért végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként ketten vehették át az önkormányzat dicsérő oklevelét és jutalmát a Kispesti Egészségügyi Intézetben tartott ünnepségen.

Dr. Vargha Péter, a Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosa elsőként köszöntötte az ünnepségen résztvevőket, az intézetben dolgozó orvosokat, szakdolgozókat és munkatársakat, valamint Dr. Kiss Anna jegyzőt, Gajda Péter polgármestert, Vinczek György alpolgármestert, és a két önkormányzati képviselőt, Dódity Gabriellát és Szujkó Szilviát. Beszédében a főigazgató kitért arra, hogy a napi nehézségek ellenére általában békésen és jó hangulatban zajlik a munka az intézetben, amelyért köszönet jár a munkatársaknak. Nem ünneprontásnak szánta Vargha doktor, de nem hallgathatta el, hogy egyre nehezebb feltételek mellett kell biztosítani a kispestiek szakellátását, ami az elöregedő orvosi kar, a létszámgondok mellett sokszor nehéz feladat. De azért akadnak örömteli pillanatok is, és példaként említette a napokban átadott nőgyógyászati mammográfiás eszközt, valamint azt, hogy béren kívüli juttatásként ebédjegyeket kapnak az egészségügyi szakdolgozók is.

A főigazgatói köszöntő után, a hagyományoknak megfelelően az intézet legutóbb kinevezett főorvosa, így idén Dr. Szőczei Beáta szülész-nőgyógyász tartotta az ünnepi beszédet, amelyben többek között az elismerések során sokszor méltatlanul mellőzött ápolók munkájáról is szólt a doktornő.

Az elhangzott beszédek után a város nevében Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Szujkó Szilvia, a Kulturális, Oktatási, Sport, Ifjúsági és Egészségügyi Bizottság elnöke a kispestiek egészségéért végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként átadták az önkormányzat dicsérő oklevelét és jutalmát Kötél Miklósnénak, a Tüdőgondozó vezető asszisztensének és dr. Szabó István főorvosnak.

Ezen kívül a Magyar Orvosi Kamara Budapesti Szervezetének elnökségétől 20 orvos, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarától egy alkalmazott, illetve a helyi Közalkalmazotti Tanácstól 10 dolgozó vehetett át jutalmat.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.