2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Egy tudósítás, és ami mögötte van...

Kispest
2015. június 20. szombat Írta: a Szerk.

 

A harmadik közbiztonsági fórumról tudósít a kispest.info. Már a cím is azt sugallja, hogy ez valami nagyon, de nagyon különleges dolog, amelyet már harmadszor rendeznek. Pedig szó sincs erről, hiszen a kerületi rendőrkapitány évente több alkalommal is tartott olyan fórumokat, ahol a kerület közbiztonságáról, a bűnügyi statisztikákról, a rendőrségi tennivalókról számolt be az érdeklődőknek, igaz, akkor még csak az önkormányzattal közös szervezésben.

Hogy akkor most mitől érdekes ez a legutóbbi, ez a harmadik? Ezt most a Kerületi Járási Hivatal szervezte. Mert ugye, immár harmadik esztendeje, mióta duplikálva vannak a kerületi hivatalok, a polgármesteri és a járási, nálunk is mindenből kettő van! Szegény rendőrkapitány, nehéz helyzetbe került, csak kapkodhatja a fejét, mikor, melyik fórumon kell beszámolnia, egyeztetnie ugyanarról, és akkor most melyik a hivatalos, vagy a hivatalosabb!

De kettő van ám másból is! Ha a kerületi baloldal jógát szervez, ne legyen senkiben kétség afelől, hogy maholnap a kerületi fideszes csapat is előrukkol egy újszerű és hiánypótló szabadidő sportos lehetőséggel, csak azt majd aerobiknak hívják. Vagy, ha a baloldali civil egyesület évek óta szervezett baba-mama ruhabörzéje mellett hirtelen megjelenik a „közösségi vásár – baba-mama börze”, már senki sem csodálkozik. Évek óta elérhetetlen törekvése az önkormányzatnak, hogy a különféle intézmények, civil szervezetek, lokálpatrióta közösségek programjait valamilyen fórumon egyeztessék össze, hogy például a kerületi gyermeknappal párhuzamosan a wekerlei gyerekeknek és családoknak ne rendezzenek ugyanakkor hasonló programokat.

Aztán itt vannak a kerületi önkormányzat és intézményeinek eseményeiről szóló tudósítások. Mintha nem is egyazon eseményre járnának a jobboldali média munkatársaival az önkormányzatiak. Nézzük csak például a Wekerlei Kultúrház 35. születésnapjának tudósítását. Az esemény ünnepi köszöntőjét a polgármester mondta, ő szegte meg az ünnepi kenyeret, volt műsor, meg sok gyerek. A kispest.info erről úgy számolt be, hogy eldugta, eltitkolta a polgármestert, és így a jobboldali médiából tájékozódó olvasót sajnos csak egyoldalúan tájékoztatták erről az eseményről.

És hiába keressük az óvodaudvari felújításokról szóló pozitív tudósításokat is, például az Arany Ágacska játszóterének szépüléséről, pedig laptársunk ugyancsak sokat foglalkozott azzal, „rugózott” azon, hogy életveszélyben vannak a kispesti óvodások az önkormányzati intézményekben.

De így nem tudhatta meg az sem a „jobboldali olvasó” a már emlegetett „harmadik közbiztonsági” címűből, hogy állandó posztos rendészek vannak a Kossuth téren június eleje óta. Pedig ez az információ a fórumon elhangzott, sőt a kispest.info kérdésére írásban is válaszolt Bali Péter, az önkormányzat által létrehozott Kispesti Rendészeti Központ vezetője. Mégsem került, kerülhetett be az írásba. Mi a hír, ha ez nem!? Ja, hogy ezt egy baloldali testület, baloldali vezető munkájának eredménye...

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.