2019. június 26., szerda, János és Pál

Lekerült napirendről a hajléktalanok támogatása

Kispest
2015. június 19. péntek Írta: Csizmadia Viola

Bár a 2015. évi költségvetés módosításakor még szavazhatott a képviselő-testület a mintegy 1millió 800 ezer forint sorsáról, amelyet a Magyar Vöröskereszt fővárosi szervezete a kispesti hajléktalanok nyári gondozására fordítana, ám az ellátáshoz szükséges engedélyek hosszadalmas beszerzése miatt a szervezet és az önkormányzat közötti együttműködési megállapodás már nem kerülhetett napirendre.

A kispesti képviselő-testület kész 1millió 800 ezer forinttal támogatni a Magyar Vöröskeresztet azért, hogy a nyári hónapokban is működtessen éjjeli menedékhely a helyi hajléktalanoknak a megszokott helyen, az Ady Endre úton – derül ki a júniusi testületi ülés előterjesztéséből. A szakemberek ezt azért tartják fontosnak, mert a hajléktalanok ellátása a téllel együtt nem ér véget, hiszen a nyári meleg hasonló megpróbáltatások elé állítja az utcán élőket, mint a téli hideg. A rekkenő hőségben a hőguta, a kiszáradás és a leégés fenyegeti őket a szabadban.

Az előterjesztés elkészült ugyan, a testület azonban nem vehette napirendjére és nem tárgyalhatta a Magyar Vöröskereszt és az önkormányzat ez ügyben kötendő együttműködési megállapodását, mert a nappali ellátást engedélyező hivatal, még nem adta ki a szolgáltatás nyújtásához szükséges engedélyeket, sőt nyomatékosan felhívta a szervezet figyelmét, hogyha humános okokra hivatkozva mégis megkezdené a hajléktalanok nappali ellátását, azzal veszélyezteti eddigi tevékenységeinek engedélyeit is – tudta meg lapunk.

Vinczek György, Kispest város szociális ügyekért felelős alpolgármestere a testületi ülésen, mint a napirend tervezett előterjesztője, nehezményezte a hivatal rugalmatlanságát ebben az ügyben, hiszen más esetekben már volt példa a gyors ügyintézésre. Az alpolgármester aggodalmát fejezte ki az így ellátatlanul maradó hajléktalanok sorsáért, egészségéért.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.