2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Autót és támogatást is kapott az állatvédelmi járőrszolgálat

Kispest
2015. június 18. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

A kispesti képviselő-testület döntésének megfelelően a Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület aktívan közreműködik az önkormányzat által támogatott Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat munkájában. Erre a célra chip-leolvasót, informatikai eszközöket és egy Suzuki Wagon R Plusz gépjárművet, valamint a működéshez havi 150 ezer forintot ad az önkormányzat az egyesületnek.

Mivel az állatok védelmével kapcsolatos hatósági feladatok ellátása részben a települési önkormányzat jegyzőjének feladata, ezért a kispesti képviselő-testület döntött arról, hagy Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület aktívan közreműködik az önkormányzat által támogatott Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat munkájában. Munkájukhoz az önkormányzat a havi 150 ezer forint támogatáson kívül egy Suzuki Wagon R Plusz gépjárművet is biztosít – mondta Gajda Péter polgármester, amikor átadta az egyesület képviselőinek Horváth Zoltánnak és Kruzslicz Annának a járművet.

Mint megtudtuk: a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat hatósági jogkörökkel nem rendelkezik, így tevékenységét a polgárőrségre és az állatok védelmével foglalkozó civil szervezetekre vonatkozó jogszabályi rendelkezések, valamint jelen az önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás szabályozza. A Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat heti rendszerességgel járőrözik, illetve 0-24 óra között, a hét minden napján e-mailen, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. és telefonon, a 70/636-6230-as számon fogadja a Kispestről érkező bejelentéseket esetleges állatkínzásról, helytelen tartásról, balesetet szenvedett, illetve kóbor állatokról. A járőrszolgálat hamarosan honlapon keresztül is tájékoztatja tevékenységéről a kispestieket.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.