2019. szeptember 18., szerda, Diána

Megunhatatlan családi program a kispesti Városünnep

Kispest
2015. június 15. hétfő Írta: Csizmadia Viola

A kánikulában is több ezren jöttek el a Templom térre, hogy immár nyolcadik alkalommal együtt ünnepeljék Kispest település önállóvá válásának 144. évfordulóját. Az idei programot is a KMO Művelődési Ház munkatársai rendezték. Ismét volt önkormányzati sátor, ahol a hivatal munkatársaival, a képviselő-testület tagjaival beszélgethettek a kispestiek, akiket Gajda Péter polgármester és Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője köszöntötte ez alkalommal.
Gyerekprogrammal kezdődött a Templom téri program a Városünnepen: először az Iszkiri zenekar szórakoztatta a kicsiket zenés mesékkel, majd déltől cirkuszi produkciók következtek a színpadon. Már délelőtt benépesült az Ady Endre út térhez közeli szakasza is. Családi programok, kirakodó vásár, logikai és ügyességi játékok, babasátor, arcfestés, többféle óriásjáték, képfestés, átlátszó mászófal várták az érdeklődőket.
Az Élő Mini-Világ Az Innovatív Környezetvédelmi Alapítvány ismeretterjesztő busza játékos környezetvédelmi oktató kiállítással népszerűsítette és ismertette meg az érdeklődőkkel a a kerékpáros közlekedés szabályait, a közösségi közlekedést, a vasúti teherszállítást, a megújuló energiaforrások alkalmazását. Népszerűek voltak a Nem adom fel Alapítvány érzékenyítő játékos programjai – kerekes székes akadálypálya, szájjal festés, kutyás bemutató, közlekedés fehér bottal, érzékszervi játékok, jelelés tanulása, ismerkedés az autisták világával –, amelyeket sérült emberek mutattak meg. Az alapítvány célja, segítse a hátrányos helyzetben élőket, hogy önálló, teljesebb életet élhessenek.
A délutánt a KMO két ismert és elismert tánccsoportja nyitotta: a Musztáng SE akrobatikus rock and roll csoportja, aztán az Art’s Ok Táncstúdió modern tánc formációja adott ízelítőt táncaikból. A folytatásban először az „alternatív” rockzenét játszó, 2013-ban alakult Kalef együttes zenélt, majd a swingénekes Gájer Bálint énekeltette meg a hőségben is kitartó közönséget. Nagy sikert aratott a korábban tévés tehetségkutatóban feltűnt Baricz Gergő, valamint Oláh Gergő és a Jászai Mari-díjas színész-énekesnő, Szinetár Dóra is. A rajongók együtt énekeltek a 90-es évek népszerű csapatával, a Happy Ganggel, majd Wolf Katival és Vastag Csabával is. Este az Intim Torna Illegál lépett a színpadra, majd Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus utcabálja mozgatta meg az ünneplő kispestieket. A Városünnepet idén is tűzijáték zárta.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.