2019. július 20., szombat, Illés

Új utcanévtáblák Kispesten

Kispest
2015. máj. 26. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Nincs annál bosszantóbb, ha utcanévtábla hiányában nem találjuk meg a keresett ingatlant, ezért a könnyebb tájékozódás érdekében a kispesti polgármesteri hivatal Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Irodája megkezdte a kerületi utcanévtáblák átfogó felmérését és pótlását – tudtuk meg Patek Gábor irodavezetőtől.

Az irodavezető szerint felmérések igazolják, hogy sok helyen hiányoznak, vagy ugyancsak rossz állapotúak a város utcanévtáblái. Az elmúlt években több száz hiányzó táblát derítettek fel, amelyeket például átépítési munkálatok miatt távolították el, de az építkezés befejezése után nem tettek vissza a helyére.

Az utcanévtáblák pótlása a helyi önkormányzat feladata, azonban a kihelyezett táblák eltávolítása – még akkor is, ha a kerítés, vagy a ház tulajdonosa teszi azt – tilos! A táblák kihelyezését az ingatlanok tulajdonosainak engedniük kell – hangsúlyozza Patek Gábor.

 

Az első ütemben (előre láthatóan június végéig) közel száz új gyártású utcanévtábla kerül vissza a helyére, amelyre most az önkormányzat csaknem félmillió forintot fordít. További felmérések után – amennyiben a szükséges erőforrások is rendelkezésre állnak majd – az őszi időszakban folytatódhat a táblák pótlása, illetve az rossz állapotú táblák cseréje.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.