2019. szeptember 18., szerda, Diána

Szezonkezdetre „kipofozzák” a KAC-pályát

Kispest
2015. április 23. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Idén közel 39 millió forint jut a KAC-pálya és a Zoltán utcai sporttelep korszerűsítésére. A felújításra szánt összegből mintegy 10 millió forintot a két intézmény bérleti díjakból, rendezvényekből és más forrásokból önerőből szed majd össze – mondta Kertész Csaba, a kerület sportéletét figyelemmel kísérő alpolgármester azon a műszaki bejáráson, amelyet a KAC-pályán tartottak.

A hamarosan induló Bozsik stadion felújításával és a Honvéd utánpótlás centrum építésével párhuzamosan megkezdődött a KAC-pálya korszerűsítése. Ez azért is fontos, mert ez az egyetlen kerületi önkormányzati intézmény, amelyet a kispestiek térítésmenetesen használhatnak – tájékoztatta lapunkat a bejáráson résztvevő Gajda Péter polgármester. A polgármester szerint önkormányzati léptékben jelentős összeget, közel 39 millió forintot fordít most a kerület arra, hogy a szezonkezdetre „kipofozzák” a két sporttelepet. A KAC-pályán az irodák és az öltözők felújítására eddig mintegy 4,5 millió forintot költöttek. Néhány héten belül már elkészülnek a szakemberek a KAC-pályán lévő gördeszkapark (Skate-park) felújításával is.

Kertész Csaba a KAC-pálya felújítása kapcsán hozzátette, elképzelhető a Honvéd FC is részt vállal a felújításból, hiszen a Bozsik stadion átépítése idején, akár a KAC-pályán is lehetnének a különböző szintű rangadók, de az utánpótlás edzései minden bizonnyal itt zajlanak majd.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.