2019. április 19., péntek, Emma

Egyirányusítják az Újlaki utcát

Kispest
2015. április 22. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Döntött az önkormányzat Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottsága: egyirányúsítják az Újlaki utcát az M5-ös autópálya felé. Mint arról már korábban beszámoltunk, lakossági kérésre tavaly év végén lezárták a wekerlei Újlaki utcát. Az intézkedést, az új forgalmi rendet többen sérelmezték és kérték annak megszüntetését.

Több hónapos vizsgálódás után, maratoni bizottsági ülésen úgy határoztak Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottság tagjai, hogy az eddigi utcalezárást feloldják, és az M5-ös autópálya felé egyirányúsítják az Újlaki utcát a Botond utcától – tudtuk meg Lackner Csabától, a Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottság elnökétől, akit korábban azzal bízott meg a képviselő-testület, vizsgálja ki azokat a lakossági panaszokat, amelyek az Újlaki utca lezárásával kapcsolatban érkeztek. lezárás feloldását kérők azzal érveltek, a Wekerletelepről nem lehet kihajtani az M5-ösre, valamint a Nagykőrösi útra. A lezárást kérők pedig az M5-ös felől megnövekedő forgalom miatt aggódtak – tette hozzá.

 

Lackner Csaba elmondta azt is, hogy ez a probléma nem új keletű, hiszen a lakók 2013 végén már megkeresték a hivatalt, és a nyugalmukat zavaró átmenő forgalom megszüntetését kérték. A tavalyi lezárásról állásfoglalást kért a forgalomtechnika-kezelői hatáskörrel rendelkező Budapest Közlekedési Központtól a kispesti hivatal. A kezelő elfogadhatónak tartotta az útcsatlakozás lezárását építéssel. Állásfoglalásában felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben a kerület a lezárás mellett dönt, lehetővé és indokolttá válik a zajvédő fal folytonosságának biztosítása ezen a szakaszon is.

 

Lackner szerint a bizottság a mostani egyirányúsítással mind a két félnek elfogadható megoldást javasolt. Az elnök hozzátette, a jelenleg elfogadott egyirányúsítást is figyelemmel kísérik, a szakmával és a lakossággal is egyeztetni fognak az új forgalmi rend hatásairól, és a Wekerlei Társaskörrel közösen lakossági fórumot fognak tartani a közeljövőben a közlekedési tapasztalatokról. Lackner Csaba reméli, hogy ezzel az egyhangúlag elfogadott döntéssel az Újlaki utca ügye megoldódik, és az itt élőknek megoldást jelent az új közlekedési rend.

 

Az új forgalmi rendet jelző forgalomirányító eszközöket a Budapesti Közlekedési Központ /BKK/ szakmai véleményezése és jóváhagyása után helyezi ki a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda 2-3 hónapon belül. Az új forgalmi rend az Újlaki utca lezárását jelző táblák leszerelése és a virágládák elszállítása után lép életbe.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.