2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Lengyelországban járt a kispesti küldöttség

Kispest
2015. március 23. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

A város polgármesterének vezetésével Kispest lengyelországi testvérvárosába, Krzeszowicébe látogatott a kerület delegációja. A két városvezető az eddigi együttműködést tekintette át, és megállapodtak abban, hogy gazdasági téren is próbálják erősíteni a két település közötti kapcsolatokat.

A kispestiek képviselőit Krzeszowice új polgármestere, Wacław Gregorczyk hívta meg a lengyel-magyar barátság napja alkalmából. Gajda Péter polgármestert a találkozóra elkísérte Molnár Ferenc, a Kispesti Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Bernát Péter polgármesteri kabinetfőnök, valamint Szilágyi István, a Városháza testvérvárosi kapcsolatokért felelős referense is. A két városvezető az eddigi együttműködést tekintette át, és megállapodtak abban, hogy gazdasági téren is próbálják erősíteni a két település közötti kapcsolatokat. A kispesti küldöttség részt vett a barátság napi rendezvény katowicei ünnepségén is.

A magyar-lengyel barátság napját már kilencedik alkalommal rendezték meg. Az ünnep alkalmából kétnapos hivatalos látogatást tett Lengyelországban, Katowicéban Áder János köztársasági elnök is. A két ország parlamentje 2007-ben döntött arról, hogy március 23-át a lengyel-magyar barátság napjává nyilvánítják. 2007 óta ezt a napot évente felváltva ünneplik a két országban az államfők, valamint a testvérvárosok és a baráti társaságok képviselőinek jelenlétében.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.