2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Bemutatjuk: Brösztl Éva, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár gazdasági munkatársa

Kispest
2015. március 17. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Mit sem sejtve üldögélt munkatársainak körében Brösztl Éva 2015-ös Közművelődésért díj átadóján a kultúrház nagytermében. Az ünnepi köszöntők alatt figyelme nem lankad, kíváncsian várja, idén ki lesz a kiválasztott. Neve hallatán körbenéz, mintha önmagát keresné a hátsó sorokban ülők között, aztán megérti, igen, ha hiszi, ha nem, ebben az esztendőben neki jár az emlékplakett, az oklevél és a virágcsokor.

Brösztl Éva 2009 szeptembere óta dolgozik a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (WKK) gazdasági munkatársaként. Feladatköre az évek alatt egyre bővült, hiszen a kultúrház tevékenysége is folyamatosan gazdagodott az elmúlt időszakban.

Mivel a kultúrházban önálló gazdasági munkacsoport nincsen, szinte teljesen egyedül látja el az intézmény valamennyi gazdasági jellegű feladatát, amelyek rendkívül sokrétűek, így rá hárult minden ezzel kapcsolatos feladat. Ő végzi a kultúrházhoz, a könyvtárhoz és a napközis táborhoz kötődő gazdasági teendőket is. Sokoldalú munkáját öt és fél éve magas színvonalon, megbízhatóan, nagy lelkesedéssel, mindig lelkiismeretesen végezte. Munkatársai szerint Éva munkájára mindig lehet számítani. A kultúrház ügyes-bajos dolgait szinte a sajátjának tekinti. Nyáron sincs pihenője, hiszen rendkívül sokat dolgozik az intézmény által helyben szervezett nyári táborok és a kilenc hétig tartó kerületi nyári napközis tábor pénzügyeivel.

Brösztl Éva kiváló csapatember, mosolygós, pozitív személyiség. Kisugárzásával, a problémákhoz való hozzáállásával, a feladatok iránti megoldókészségével erősíti az intézmény csapatát és előrelendíti a WKK munkáját. Eddigi öt és fél éves munkájával, elkötelezettségével, szorgalmával kiválóan szolgálta a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár fejlődését, hozzájárulva ezzel a kerület közművelődési életéhez.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.