2019. július 17., szerda, Endre és Elek

Fővárosi egyeztetés a kispesti fejlesztésekről

Kispest
2015. március 16. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Gajda Péter polgármester, valamint a Városháza képviseletében Bernát Péter, Patek Gábor és Balogh Pál a napokban egyeztetett Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettessel a kispesti fejlesztésekről. A találkozó után a városvezetőt kérdeztük az elhangzottakról.

Kispest további fejlődése érdekében egy sokpontos listával kezdeményeztünk egyeztetést a fővárosi önkormányzat vezetésével. A találkozón felvetődött kérdések egy részére, amelyek évek óta foglalkoztatja a kispestieket, pozitív választ kaptunk, még mások esetében további egyeztetésekre lesz szükség – mondta Gajda Péter.

A polgármester tájékoztatása szerint a Határ úti buszvégállomás felújításában nem lesz további csúszás, várhatóan április végén átadják a munkaterületet a beruházónak.

Több lámpás kereszteződésről is egyeztetett a két városvezető. Prioritást élvez egy lámpás csomópont kiépítése a Kossuth Lajos és a Nádasdy utca kereszteződésében – mondta Gajda Péter, amely kérés Szeneczey Balázs álláspontja szerint teljesíthető. Kispest vezetője örömmel értesült arról, hogy már közbeszerzési szakaszban van az Üllői út Vas Gereben utca kereszteződésénél létrehozandó lámpás csomópont kiépítése. Fővárosi ígérte szerint lámpás csomópontot alakítanak ki a Kisfaludy és a József Attila utca kereszteződésében, valamint a Hunyadi és az Esze Tamás utca kereszteződésében is.

Mindketten egyetértettek abban, hogy nem szükséges feltétlenül körfogalmat építeni a Hunyadi utca Nádasdy utca kereszteződésében, elég lenne a lámpa áthangolásával a balra fordulást megkönnyíteni.

De szükségszerű, így 2018-ig ki kell alakítani a Méta utca Pozsony utca kereszteződésében, amely a szomszédos 2 körforgalommal együtt el fogja oszlatni a forgalmat, növelve ezzel az átbocsájtóképességet és a biztonságot.

Gajda Péter felvetésére, amely szerint az Ady Endre út további szakaszainak felújításánál az út felújítását le kéne választani a 42-es villamos projektjéről, mert Kispest érdeke elsősorban az út és a járdák felújítása, Szeneczey Balázs további egyeztetést ígért a BKK-val.

Nagyon fontos kérdés a Körvasút menti körút kispesti szakaszának megépítése és a Határ út zajvédelmének megoldása. A főpolgármester-helyettes arról tájékoztatta tárgyalópartnereit, hogy elkészültek az erről szóló tervek, jelenleg a megfelelő EU-források lehívására várnak. A projekt déli szakaszának megvalósítása továbbra is napirenden van, hiszen ez része az Integrált Településfejlesztési Stratégiának.

Utoljára, de nem utolsósorban került szó a Derkovits Gyula utca forgalomterhelésének csökkentése, és az átmenő forgalom kizárását szolgáló Felsőcsatári út - Lakatos út közötti felüljáró építésének előkészítése, amelyet leghamarabb 2 év múlva tervez a Fővárosi Önkormányzat – foglalta össze Gajda Péter.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.