2019. július 17., szerda, Endre és Elek

Idén sem maradt el a támogatás

Kispest
2015. február 18. szerda Írta: Csizmadia Viola

A résztvevők életkorához igazodó, fiatalos és lendületes programmal, a Swing Business együttes a swing és a popirodalom remekeiből bemutató műsorával kezdődött az idei Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat 2015 díjátadó-ünnepsége a kispesti Városháza dísztermében. Ebben az esztendőben százan pályáztak, és 91 fiatalember kapott támogatást az önkormányzattól tanulmányai folytatásához.

Gajda Péter, Kispest polgármestere köszöntő beszédében kiemelte, hogy Kispest önkormányzata tíz év óta, ebben a tanévben 6 millió forinttal támogatja tíz hónapon keresztül azokat a kerületben élő fiatalokat, akik felsőoktatási intézményben tanulnak és megfelelnek a pályázati feltételeknek.  Kispest polgármestere köszöntőjében kiemelte azt is, hogy a képviselő-testület tagjai minden évben egyetértenek abban, hogy az önkormányzatnak kötelessége támogatni saját forrásból felsőoktatásban tanuló rászoruló kispesti fiatalokat. A polgármester kérdésünkre elmondta, és ez alkalommal sem felejtette el megköszönni Dr. Halász Géza kispesti vállalkozó egy-egy millió forintos magán felajánlását, amellyel minden esztendőben kiegészíti az önkormányzati támogatást.

Gajda Péter polgármester és Szujkó Szilvia, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke idén 91 díjazottat köszöntöt, és adta át nekik a támogatásról szóló igazolásokat.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.