2019. július 20., szombat, Illés

Az Újlaki utca lezárásának következményeit vizsgálja az önkormányzat

Kispest
2015. február 06. péntek Írta: Csizmadia Viola

A tavalyi közmeghallgatáson néhányan sérelmezték a wekerletelepi Újlaki utca lezárását. Lackner Csaba, a Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottság elnöke akkor megígérte, felülvizsgálják az utca forgalmi rendjének megváltoztatását. A vizsgálat folyik. Eddig nem érkezett észrevétel a mentőszolgálattól, hogy az útlezárással megnehezedett volna az utca megközelítése, a betegekhez való eljutás – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

 

A környéken élők nyugalmát évek óta zavaró átmenő forgalom megszüntetése érdekében, még az előző fideszes többségű testület döntése alapján, december elején módosította a forgalmi rendet az Újlaki utcában az önkormányzat. A lakossági kérések nyomán megvalósított változtatást az indokolta, hogy az autósok nagy része a keskeny Újlaki utcán és a kapcsolódó Cukrász utcán, valamint a többi kis wekerlei utcán közelítette meg a Határ úti metróállomást, majd a telep felső részén helyezte el a gépkocsiját és utazott tovább – mondta a polgármester.

Elekesné Ihász Ibolya, a Városüzemeltetési Iroda vezetőjének tájékoztatása szerint az utca lezárásával kapcsolatban az önkormányzat a múlt évben előzetesen állásfoglalást kért a forgalomtechnika-kezelői hatáskörrel rendelkező Budapest Közlekedési Központtól, amely támogatta az elképzelést. Ezt követően szaktervező elkészítette a forgalomtechnikai tervet, amelyet az illetékes szakbizottság is megtárgyalt és elfogadott, és a közlekedési központ is jóváhagyott.

Az ott lakók tapasztalatai szerint az Újlaki utcai kereszteződés lezárása óta jelentősen csökkent az indokolatlan átmenő forgalom a telepen. Az M5-ös bevezető szakaszáról érkezők több útvonalon, a Hofherr Albert utcán, a Vas Gereben utcán, a Kisfaludy utcán és a Rákóczi utcán is bejuthatnak Kispestre, a Zalaegerszeg utca felől pedig továbbra is minden utca megközelíthető, de fél éven belül mindenképpen felül kell vizsgálni a forgalmi rend módosítását. A forgalmi rend változását egy tragikus esemény árnyékolta be az év elején. Információink szerint eddig nem érkezett észrevétel a mentőszolgálattól, hogy az útlezárással megnehezedett volna az utca megközelítése, a betegekhez való eljutás.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.