2019. szeptember 18., szerda, Diána

Holnaptól már működnek a sorompók

Kispest
2015. február 01. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

 

Holnaptól, február 2-tól már működnek a sorompók a KöKi Terminállal szembeni lakótelepen. Az itt lakók több éves problémája oldódhat meg azzal, hogy „Mindkét irányból behajtani tilos – kivéve engedéllyel” jelzőtáblával és sorompóval határolta le a területet az önkormányzat. A korlátozott behajtási övezetbe csak az önkormányzat által kiadott engedéllyel vagy jogszabályban meghatározott felmentés esetén lehet behajtani járművel. A rendszer kiépítése mintegy 10,5 millió forintba került.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Kispest polgármestere nem egészen két hete a helyszínen tájékozódott a rendszer működéséről. Gajda Péter elmondta, az éjjel-nappal hívható diszpécserszolgálat is készen áll a startra: probléma esetén a sorompó melletti kezelőpanelen lévő gomb megnyomásával egyszerűen hívható a diszpécser, és ki tudja nyitni a sorompót. A KRESZ szerint engedély nélküli behajtásra jogosultak – mentők, tűzoltók, rendőrök, posta – is kaptak kódot. A sorompók éjszakai be- és kihajtáskor (este 11 óra és reggel 5 óra között) kód és matrica nélkül működnek úgy, hogy ha előttük az aszfaltba beépített érzékelő hurokra ráhajt a jármű, automatikusan felnyitódnak. Napközben viszont megakadályozzák az engedély nélküli parkolást.  A polgármester hozzátette, a matricák ellenőrzése már a karácsonyi és újévi ünnepek előtt elkezdődött, ennek eredményeként a sorompók által körbezárt területen lényegesen csökkent a parkoló járművek száma.

Csak emlékeztetőül: a lakótelep négy be- és kilépési pontján, illetve a Vak Bottyán utca-Eötvös utca csatlakozásában lévő kilépésnél építtetett sorompókat az önkormányzat. Az érintett terület (Lehel út szervizútja 21-27. lépcsőház, Vak Bottyán út szervizútja 54-63. lépcsőház, Katica utca szervizútja 2-12. lépcsőház, Kosárfonó utca 22-28. lépcsőház) lakóinak döntő többsége már megkapta az engedélyt, a négyjegyű kódot és a matricát.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.