2020. július 14., kedd, Örs és Stella

Kispest legszebb utcái a Városháza Tárlaton

Kispest
2015. január 20. kedd Írta: Csizmadia Viola

Március 16-ig láthatóak a polgármesteri hivatal aulájában azok a fotók, amelyek a Kispest legszebb utcája című önkormányzati fotópályázatra érkeztek. A 23 pályamunka közül tavaly szeptemberben ötöt díjazott a zsűri.

Tavaly nyáron első alkalommal hirdette meg pályázatát Kispest Önkormányzata. De a nagy érdeklődésre való tekintettel biztosan lesz jövőre is Kispest legszebb utcáit bemutató fotópályázat – ígérte meg újból Gajda Péter polgármester a negyvenedik Városháza Tárlat megnyitóján, amelyen 23 amatőr fotós képeit állították ki. Gajda Péter érdekességképpen ez alakalommal elmesélte, hogy Juhos-Kis Csaba, a legfiatalabb pályázó a Kincses Szigeten, az önkormányzat egyik legnépszerűbb hétvégi programján, a gyermek zsibvásáron gyűjtötte össze a pénzt az eladott játékokból a fényképezőgépre, amivel a pályaművet készítette.

Egy-egy pályázó maximum 3 digitális felvételt küldhetett a pályázati kiírás szerint, ebből válogatott a zsűri. Első helyezett lett Bonnyainé Virágh Krisztina. A zsűri két második helyezettet hirdetett: Szilas Kincsőt és Welker Gábort. Harmadik helyezést ért el dr. Toldy Miklós fotója. Különdíjat pedig Borbás Ildikó Julianna kapott – tudtuk meg Gombos Veronikától, a Városháza munkatársától, aki elmondta: a képeket március 16-ig láthatják a Városházára érkezők, utána pedig a Kispesti Helytörténeti Gyűjteménybe kerülnek.

A kiállítók:

Bonnyainé Virágh Krisztina, Szilas Kincső, Welker Gábor, dr. Toldy Miklós, Borbás Ildikó Julianna, Beliczay Anita, Simó Szabolcs, Lengyel Tibor, Boldis Csaba, Kovács Dóra, Halász Béla, Puzsár Fanni, Szászik Andrea, Elek Zoltán, Szilágyi András, Perger Kata, Hermann Annamária, Eiler Kinga, Pálfi György, Kővári László Dénes, Mohl Edina, Juhos-Kis Csaba

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.