2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Működőképesek a sorompók a lakótelepen

Kispest
2015. január 17. szombat Írta: Csizmadia Viola

 

Kilépésnél már működőképesek a KöKi Terminállal szemben lévő lakótelep négy be- és kilépési pontján, illetve a Vak Bottyán utca-Eötvös utca csatlakozásában lévő sorompók. A rendszer kiépítése mintegy 10,5 millió forintba került. Az itt lakók több éves problémája oldódhat meg azzal, hogy „Mindkét irányból behajtani tilos – kivéve engedéllyel” jelzőtáblával és sorompóval határolja le a területet az önkormányzat.
Az érintett terület (Lehel út szervizútja 21-27. lépcsőház, Vak Bottyán út szervizútja 54-63. lépcsőház, Katica utca szervizútja 2-12. lépcsőház, Kosárfonó utca 22-28. lépcsőház) lakóinak többsége megkapta az engedélyt, a négyjegyű kódot és a matricát. Az igények jelenleg is folyamatosan érkeznek, a kódok beprogramozása folyamatban van – tudtuk meg Kispest polgármesterétől, aki Elekesné Ihász Ibolyával, a Városüzemeltetési Iroda vezetőjével a helyszínen tájékozódott a rendszer működéséről.

Gajda Péter kérdésünkre elmondta, az éjjel-nappal hívható diszpécserszolgálat is kész az indulásra: bármilyen gond esetén a kezelő panelen lévő gomb megnyomásával egyszerűen hívható a diszpécser, és ki tudja nyitni a sorompót. A KRESZ szerint engedély nélküli behajtásra jogosultakat – pl. mentők, tűzoltók, rendőrök, posta ­– is értesítették, ők is kaptak kódot. Heteken belül működni fognak a sorompók – amelyek este 11 óra és reggel 5 óra között nyitva lesznek –, és napközben megakadályozzák az engedély nélküli parkolást – tette hozzá a polgármester. Megtudtuk, az engedélyek, matricák ellenőrzése már az ünnepek előtt elkezdődött, a sorompók által körbezárt területen lényegesen csökkent a parkoló járművek száma.

Az itt lakók több éves problémája oldódhat meg azzal, hogy „Mindkét irányból behajtani tilos – kivéve engedéllyel” jelzőtáblával és sorompóval határolja le a területet az önkormányzat. Így a korlátozott behajtási övezetbe csak az önkormányzat által kiadott engedéllyel vagy jogszabályban meghatározott felmentés esetén lehet behajtani járművel.

A behajtási engedélyek meglétét a rendőrség és önkormányzati rendészet munkatársai is ellenőrzik, hiányát vagy jogosulatlan használatát bírsággal büntethetik. Az engedélyeket a Kispesti Rendészeti Központ (Eötvös utca 3-7.) ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben (hétfő: 14.00-18.00, szerda: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00) lehet igényelni.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.