2019. július 17., szerda, Endre és Elek

„Legyél Te is angyalka!” Kispesten

Kispest
2014. december 19. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

Advent utolsó vasárnapja előtt néhány nappal osztották ki a „Legyél Te is Angyalka!” elnevezésű program ajándékait a Városháza dísztermében. Idén, a gyerekeknek szóló ajándékokon kívül, az önkormányzat támogatásával negyven kispesti család kap ötezer forint értékben, zömében tartós élelmiszerből álló ajándékcsomagot.

Kispest immár második alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez. Nem volt kérdéses, hogy az önkormányzat idén is szeretné, ezért segíti, hogy a szegényebb családokban is ünnepélyes lehessen a karácsony – mondta Gajda Péter polgármester, amikor a Városháza dísztermében vezetőtársaival, Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterekkel közösen átadta az önkormányzat ajándékát, a negyven, zömében tartós élelmiszert tartalmazó csomagot.
Egy teljesen önálló, magánjellegű kezdeményezésből nőtte ki magát a" Legyél Te is Angyalka!" elnevezésű program, amelyet barátaimmal együtt harmadik éve önkéntes alapon szervezünk, gyűjtjük hozzá az ajándékokat – tudtuk meg Andula Zsuzsától, aki évek óta a szociális szférában dolgozik és látja, milyen szomorúak a nélkülöző családokban a gyerekek az ünnepek közeledtével. Hogy örömet vigyenek a mélyszegénységben élőkhöz is, ezért indították el a „Legyél Te is Angyalka!” programot.
A segítőkészség minden képzeletünket felülmúlta idén is, hiszen a baráti, az ismerősi körben és a közösségi oldalon történt „toborzás” eredményeképpen 350 gyermek, ebből negyven kispesti, ajándékozását oldjuk meg. A szervezésről Andula Zsuzsa elmondta: a gyerekek megírták a leveleiket, mi pedig minden egyes gyerekhez az interneten, baráti körben toboroztunk egy „szponzor-angyalt”, aki teljesítette a levélben foglaltakat. Ebben a munkában a kerületben a Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ munkatársai voltak az önkéntes angyalok segítségére.
Andula Zsuzsa kiemelte, hogy Kispest az egyedüli olyan kerület, ahol az önkormányzat olyan mértékben állt a kezdeményezés mellé, hogy a rászoruló családoknak, a gyerekeknek szóló ajándékokon kívül, tartós élelmiszercsomagot adott.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.