2019. március 24., vasárnap, Gábor és Karina

Adventi műsor nyugdíjasoknak a KMO-ban

Kispest
2014. december 18. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Immár hatodik alkalommal szervezett karácsonyi műsort a Kispesti Önkormányzat és a Segítő kéz Kispesti Gondozó Szolgálat. Az adventi ünnepségre csaknem kétszáz gondozottját látta vendégül az intézmény.

Balázs Piroska, a házigazda Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat nevében elmondott intézményvezetői köszöntője után Gajda Péter polgármester arról beszélt, hogy bár az önkormányzat szigorú gazdálkodás mellett működik, mégis az elmúlt esztendőben is volt lehetőség arra, hogy fejlődjenek a kerület szociális intézményei, gondozóházai. Az év végi ünnepek közeledtével a polgármester utalt arra, hogy bár bizonyos életkorban hajlamosak vagyunk a magunkba fordulásra, de Kispesten vannak olyan aktív társaságok és közösségi helyek, ahol együtt lehet várni a közelgő ünnepeket. Gajda Péter arra biztatta az időseket, hogy keressék fel ezeket, ha tehetik, az elkövetkező napokban töltsenek minél több időt hozzátartozóikkal, gyerekeikkel, unokáikkal, mert így is enyhíthetik a már elveszett hozzátartozók hiányát.

A Zene angyalszárnyakon érkezik című ünnepi műsor előtt Jókai Anna, Kossuth-díjas író, Kispest Díszpolgára adventi gondolatai és ünnepváró jó tanácsait osztotta meg a jelenlévőkkel. Életének legemlékezetesebb képeit elevenítette fel és mesélte el kortársainak a közelgő szentestéről, amit sokan talán majd egyedül töltenek. Az ünnep, korántsem mindig olyan felhőtlenül boldog dolog, különösen azoknak nem, akik egyedül élnek, azoknak sokszor megpróbáltatás, mégis meg kell találni benne a szépet, fogalmazott az írónő.

A szintén kispesti díszpolgár, Béres Ilona Kossuth-díjas színművész Antoine de Sain Exupéry, Találkozás a rókával című meséjét mondta el a műsor következő részében.

A program zárásaként Benedekffy Katalin operaénekes műsorát hallgathatták meg a résztvevők. Az adventi műsorban zongorán közreműködött Mazalin Vanda zongoraművész.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.