2019. máj. 27., hétfő, Hella

Elismerések a rend védelmezőinek

Kispest
2014. december 13. szombat Írta: Csizmadia Viola

 

Pádár Tünde Az év rendőre, Majnik János Az év tűzoltója, Balogh Levente Az év polgárőre kitüntető címet vehette át a Városházán. Az ünnepségen a Kispesti Művészeti Iskola diákjai adtak műsort.

Az ünnepelteket köszöntő Gajda Péter polgármester beszédében elismerően szólt a helyi rendvédelmi szervek munkájáról. Bár sem a rendőrség, sem a tűzoltóság, sem pedig a polgárőrság nem tartozik közvetlenül az önkormányzathoz, a kispestiek érdekében mégis fontos, hogy a képviselő-testület, a városvezetés támogassa azok munkáját, ha tud, javítson munkakörülményein. Ennek kapcsán olyan eseményeket elevenített fel – a tűzoltóknak és a polgárőröknek átadott autó, a Kispesti Rendészeti Központ felállítása –, amelyekkel az önkormányzat segíteni tudott a kerület biztonságának erősítésében. Gajda Péter hozzátette, bár nehéz költségvetési év áll az önkormányzat előtt, mégis bízik benne, hogy 2015-ben is lesznek olyan, a közrendet érintő fejlesztések, amelyek örömre adhatnak majd okot.

 

Plánk Róbert, a kispesti rendőrkapitányság vezetője és Jambrik Rudolf, a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője szervezetük nevében köszöntötték a kitüntetetteket. Mindketten hangsúlyozták az együttműködés fontosságát, és megköszönték az önkormányzat segítségét. Az elismeréseket Gajda Pétertől és Lázár Tamástól vehették át a rendőrök, a tűzoltók és a polgárőrök.

 

Az év rendőre címet Pádár Tünde rendőr főtörzszászlós vehette át kimagasló szakmai felkészültséggel és szociális érzékenységgel ellátott munkájáért, rendőri esküjéhez híven végzett, 26 évi példamutató szolgálatáért.

 

Az év tűzoltója címet Majnik János tűzoltó főtörzszászlós kapta különleges szerkezelőként végzett, rendkívüli higgadt és precíz szakmai munkájáért, példaértékű szakmai elhivatottsággal végzett 22 évi szolgálatáért.

 

Az év polgárőre Balogh Levente Péter lett, a rendőröket szívvel-lélekkel támogató munkájáért, a kispestiek nyugalmát szolgáló önzetlen tevékenységéért.

 

Elismerő oklevelet és jutalmat kaptak a kispesti rendőrkapitányság kiemelkedő munkát végzett munkatársai – Takács László törzszászlós, Meszár Milán törzszászlós, Csiger Zsolt főtörzszászlós, Bihari Sándor alezredes, Tengerdi Sándor főtörzszászlós, Mihók Tamás törzsőrmester, Vargáné Agócs Marianna közalkalmazott, Szalai Krisztina főtörzszászlós, Szécsi Lajos Józsefné közalkalmazott –, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez tartozó XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság kiváló munkát végzett munkatársai – Lieber László törzsőrmester, Máté Árpád főtörzsőrmester, Nagy Attila főtörzsőrmester, Farkas Zsolt főtörzsőrmester –, valamint Jakab Lajos és Bohnert Csaba polgárőrök a lakosság biztonságát szolgáló, a rendőrség és az önkormányzat tevékenységét támogató önzetlen polgárőri munkájuk elismeréseként.

 

A Kispest Közbiztonságáért Alapítvány kuratóriuma külön elismerésben részesítette a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség törzsállományának kiemelkedő munkát végzett munkatársait, Szücs Dóra hadnagyot, a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottját, Handbauer Péter alezredest, tűzoltási felügyelőt, Takácsné Nagy Borbála hadnagyot, főelőadót és Beda Adrienn katasztrófavédelmi főelőadót, akik Gajda Pétertől és Pella Lászlótól vehették át az okleveleket.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.