2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Tíz éves a Mese-Vár óvoda

Kispest
2014. november 17. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Egyesítésének tizedik évfordulóját ünnepelte a napokban a Kispesti Mese-Vár Óvoda. A születésnap alkalmából programokat szerveztek az óvodába járó gyerekeknek, azok szüleinek és az intézmény dolgozóinak.

Gajda Péter polgármester az ünnepségen elmondta, hogy a Nádasdy utcai épületben csaknem 87, és a Zrínyi utca részben is több mint 40 éve biztosítják a gyerekek nappali foglalkoztatását. Ennek a két épületnek az összevonásól lett tíz esztendeje a Kispesti Mese-Vár Óvoda. Mivel ilyen idős, több évtizede működő intézményről van szó, sok-sok kispesti járt ide, akik közül sokan már idehozták óvodába gyerekeiket, de még unokáikat is. A fenntartó nevében Gajda Péter megemlítette, hogy a kerületi önkormányzat folyamatosan újítja fel intézményeit, főleg azok vizesblokkjait, valamint udvarait, kertjeit. Példaként az Arany óvodát említette, amely hamarosan újabb 75 férőhellyel bővül. Ez alkalommal köszönetet mondott az óvodában dolgozóknak azért a hosszú évtizedes tevékenységért, amelyet a kispesti gyerekekért, családokért folytattak.

A Mese-Vár óvoda két épületben, kilenc csoporttal működik Kispest családi házas övezetében 2004 óta – mondta Pékné Varga Katalin óvodavezető. Az egyesítés alkalmából kétnapos ünnepet tartottak, ahol az első napon a gyerekek nagyszabású műsort adtak a szülőknek a Gábor iskolában. A második nap pedig a gyerekeké és a gondozóké volt.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.