2019. szeptember 20., péntek, Friderika

Elismerések a szociális munka napján

Kispest
2014. november 13. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

A Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat szociális dolgozóit köszöntötték a Wekerlei Gondozási Központban. November 12-én azokat ünneplik országszerte, akik mások emberi méltóságáért dolgoznak, segítenek az időseken, rászorulókon. A szociális területen végzett munkájáért idén Gyöngyösi Lászlóné, Horváth Andrásné és Lukácsné Szabó Mónika kaphatott pénzjutalmat és oklevelet.

Az ünnepség kezdetén a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat intézményvezetője köszöntötte a jelenlevőket és azokat, akik az ünnepség idején is dolgoztak, segítettek a rászorulókon. Balázs Piroska elmondta, hogy sokan szorulnak az önkormányzat támogatására, hozzájuk a szolgálaton keresztül jut el a segítség. Úgy fogalmazott, hogy a szociális dolgozók munkája tulajdonképpen szeretetszolgálat. Az intézményvezető végül bejelentette, a szakmai munkatársak 2, a technikai és adminisztratív dolgozók 1-1 nap pótszabadságot kapnak 2015-ben.

Vinczek György alpolgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat intézményi fejlesztésekkel tud javítani a munkakörülményeken, emellett évek óta foggal-körömmel harcol azért, hogy megőrizze a munkahelyeket, és várja az aktuális kormányzat nyilatkozatát arról, hogy rendbe fogja tenni a szociális ágazatot, a dolgozók megkapják a megérdemelt anyagi megbecsülést is. Utalva arra, hogy a jövő évi költségvetésben a szociális kiadások kurtítására törekszik az állam, hangsúlyozta, az a bérkiegészítés, amit idén kapott a szociális terület, 2015-től is járna. Hozzátette, fontos, hogy a kispesti képviselő-testület megismerje, milyen körülmények között dolgoznak a szociális munkatársak, és ennek a mozgástérnek ismeretében döntsön majd a testület arról a támogatásról, amellyel kiegészíthetik az állami normatívát.

Vinczek György az intézményvezetővel és Szeifert Ferencné irodavezetővel, a kuratórium elnökével együtt adta át Az idős emberek gondozásáért Lázár Margit zongoratanárnő emlékére Alapítvány idei elismeréseit (utoljára 2011-ben tudott a kuratórium jutalmat biztosítani). A szociális területen végzett munkájáért idén Gyöngyösi Lászlóné, Horváth Andrásné és Lukácsné Szabó Mónika kaphatott pénzjutalmat és oklevelet.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.