2019. szeptember 20., péntek, Friderika

Kispest polgármestere is tagja a fővárosi közgyűlésnek

Kispest
2014. november 07. péntek Írta: Csizmadia Viola

Tarlós István főpolgármesterrel, 23 budapesti kerület polgármesterével, köztük Gajda Péter Kispest polgármesterével, és kilenc, kompenzációs listán bejutott képviselővel megalakult a Fővárosi Közgyűlés. A testület immár öt évig irányítja a főváros életét. Az alakuló testületi ülésen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök. A polgármesterek nem kapnak külön díjazást a fővárosi képviselői munkájukért.

Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés ünnepi alakuló ülésén hangsúlyozta: a kormánypárti képviselőkkel soha nem volt akkora egyetértés, mint most. De valamennyi képviselővel együtt kíván működni pártállástól, érzelmektől, indulatoktól és hovatartozástól függetlenül, és erre megvan minden reménye. A főpolgármester elmondta, hogy számos eredménye van a kormány és a főváros együttműködésének, a továbbiakban is számít a kormányra, s az is számíthat az önkormányzatra. Mint fogalmazott, ennek jeleit a következő öt évben is ki lehet majd tapintani. Budapest szuverén és szabad város – jelentette ki.

Gajda Péter polgármester kérdésünkre arról beszélt, hogy a megváltozott összetételű és működési feltételű fővárosi közgyűlésben is mindig a kispestiek érdekét fogja szem előtt tartani és képviselni. Bár a politikai környezet a közgyűlésben most nehezebb, mint korábban, de bízik abban, hogy nem pártpolitikai döntések születnek majd. Gajda Péter hangsúlyozta, van egy sor dolog, terv, feladat, amelynek sorsa ezen a fórumon fog eldőlni, így a főváros és a kerület, kerületek párbeszéde, rendszeres kommunikációja, kompromisszumkeresése az elkövetkező időszakban elengedhetetlen. Példaként Kispestről az Ady Endre út teljes felújítását, a Határ út további forgalomcsökkentését, a Wekerlét elkerülő Körvasút-sor megépülést és a Határ úti közlekedési csomópont mielőbbi rendbetételét említette.

A közgyűlésen megválasztották a főpolgármester-helyetteseket. Így Bagdy Gábor pénzügyi, gazdasági, vagyoni kérdésekért, Szeneczey Balázs a fejlesztésekért, illetve Szalay-Bobrovniczky Alexandra pedig a humán területért felel a továbbiakban.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.