2019. szeptember 18., szerda, Diána

Új drogprevenciós program Kispesten

Kispest
2014. november 04. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

A rendőrség a fiatalok kábítószer-fogyasztásának megelőzése érdekében a 2014/15-ös tanévtől új szolgáltatással áll a szülők, családok rendelkezésére. A program minden általános- és középiskolában tanuló gyermek családja számára elérhető. Kispest drogprevenciós tanácsadója: Kemény Olga r. alezredes – olvasható a police.hu oldalon.

Az elmúlt négy évben a középiskolás diákok körében közel ötven százalékkal nőtt az amfetamin-származékok fogyasztása. A rendőrség 2014 szeptemberében új drogprevenciós programot indított a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében, amely kezdeményezésben kiemelten számít a szülők együttműködésére. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről. Az utóbbi években a témában készített vizsgálatok, felmérések adatai az illegális szerek használatát illetően – kiváltképp a 9. és 11. évfolyamos fiúk körében – emelkedést mutatnak: az adatfelvételek szerint minden ötvenedik középiskolás fiú naponta él valamilyen illegális szerrel. Az új típusú – viszonylag olcsón beszerezhető, könnyen hozzáférhető – dizájner-drogok Magyarországon 2010-ben jelentek meg és a középiskolás budapesti diákok körében.

A tájékoztató szerint a szakember szülői értekezleten, fogadóórán, telefonon vagy elektronikus levélben nyújt tájékoztatást a kábítószerrel kapcsolatos büntető igazságszolgáltatást érintő kérdésekben.

Kispest drogprevenciós tanácsadója: Kemény Olga r. alezredes, aki BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitányság dolgozik

Telefonszám: 292-9250 / 59-171 mellék

E-mail cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fogadóóra ideje, helye: a hónap 4. szerdáján 16.00-18.00-ig a BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitányságon

Telefonos ügyelet : a hónap 3. szerdáján 14.00-15.00-ig

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.