2019. július 17., szerda, Endre és Elek

Kispest jövője a tét...

Kispest
2014. október 11. szombat Írta: a Szerk.

 

 

Minden negyedik ősz különleges a magyar települések életében, hiszen ekkor döntik el a választópolgárok, hogy ki vezesse a helyhatóságokat a következő időszakban. A 2014-es azért is rendhagyó, mert a választási törvény módosítása miatt már nem négy, hanem öt évre választhatunk polgármestereket és képviselőket.

Kispesten sincs ez másképpen. 2006-ban először kapott bizalmat Gajda Péter, a szocialisták jelöltje, aki konkrét vállalásaival nyerte meg akerületieket. Ugyanezek a választók 2010-ben úgy gondolták, hogy a polgármester egy olyan ember, aki tartja a szavát, hiszen ígéreteit legjobb tudása szerint teljesítette, így újabb négy évre őt választották meg a kerület első emberének.

És elérkeztünk 2014-hez.

A 2010 és 2014 közötti ciklus sem volt sétagalopp a polgármester számára, hiszen egy olyan testülettel kellett együtt dolgoznia, ahol a Fidesz adta a többséget. Nyilvánvaló volt, hogy néhány közös ponttól eltekintve a testületi többség legfőbb feladatának azt tartotta, hogy minél inkább keresztbe tegyen a polgármesternek. Ennek ellenére sikerült az esztelen költekezéseknek elejét vennie, egy kiegyensúlyozott gazdálkodású, de mégis fejlődő kerületet építenie, ahol ugyan van még tennivaló bőven, de legalább láthatjuk az irányt. És ez az irány nem változott az elmúlt 8 évben: egy élhető, biztonságos, otthonos kerület létrehozása a cél, ahol jó élni, jó kispestinek lenni.

A harmadszorra induló Gajda Péter most sem árul zsákbamacskát, hiszen csak azt ígéri, amit meg tud valósítani, elég csak elolvasni a programját. Nem „messziről jött ember” módjára hinti az igét, mint egyes ellenfelei, hiszen ő pontosan tudja, hogy milyenek vagyunk mi, itt élő emberek.

Másokkal ellentétben a kispestiek igényeit, elvárásait is ismeri, ugyanis nem egy elefántcsonttoronyba zárkózó városvezetőről beszélünk, hanem olyanról, aki minden pénteken kimegy a Kossuth térre, hogy személyesen is meghallhassa a lakók véleményét, javaslatait, amelyeket a Hivatal munkatársainak segítségével igyekszik megvalósítani.

A további fejlődéshez azonban nem csak az a fontos, hogy ő maradhasson a polgármesterünk, hiszen egy hasonló, progresszív gondolatokkal bíró testületi többségre is szükség van. Így olyan képviselőkre kell a voksunkat adni, akik tényleg felnőttnek nézik a kispestieket, és miközben lelkiismeretesen képviselik a választóikat, nekik is az a fontos, mint mindannyiunknak: Kispest fejlődése, jobbá tétele.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.