2019. szeptember 18., szerda, Diána

Avarszállítás a közterületekről

Kispest
2014. október 10. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

A Zöldprogram Iroda tájékoztatása szerint hagyományos avargyűjtési akcióját 2014. október 1. és november 30. között tartja Kispest Önkormányzata.

Az iroda az alábbi levélben tájékoztatta a kispestieket az avargyűjtés rendjéről: „Az őszi lombhullás során keletkező jelentős mennyiségű közterületi zöldhulladék (avar) miatt, önkormányzatunk hagyományosan avargyűjtési akciót szervez. Az akció során a közterületről összegyűjtött falomb elszállításáról Kispest Önkormányzata gondoskodik.

Az akcióhoz zsákot nem áll módunkban biztosítani, ezért az összegyűjtött zöldhulladék (avar) bármilyen zsákban kihelyezhető, illetve a KÖZPARK Kft. által biztosított lombgyűjtő-ketrecekbe összehordható. Lombgyűjtő-ketrecek darabszáma korlátozott, ezért elsősorban olyan fasorokba helyezzük ki, ahol tetemes mennyiségű lomb lehullása várható (platán, hárs, vadgesztenye, stb.). Az egyes ingatlanok elé kihelyezett ketrec egy-egy utcaszakaszon keletkező lomb (avar) összegyűjtésére szolgál és nemcsak az adott ingatlan előtt álló fákról származó lomb összegyűjtésére.

Kérjük, hogy az előkertekből, utcai zöld sávokról zsákokba összegyűjtött falombot egy gépjárművel könnyen megközelíthető közterületen, a gyalogos- és gépjárműforgalom akadályozása nélkül, szíveskedjenek kihelyezni.

Eltérően az előző évek gyakorlatától az Önök által összegyűjtött lomb elszállítása folyamatosan történik 2014. október 1-től november 30-ig igazodva a levélhullás üteméhez.

Az összegyűjtött lomb elszállítását és a ketrecek ürítését a KÖZPARK Kft. végzi. Amennyiben a kihelyezett lombgyűjtő ketrec megtelik, vagy megrongálódik a KÖZPARK Kft. alábbi elérhetőségein kérjük jelezze:

email cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , Tel.: 347-0317, vagy személyesen a XIX. kerület Bercsényi u. 18. címen.

Amennyiben az adott területen további lombhullás már nem várható, és az összegyűjtött lomb elszállításra került a felszabaduló ketreceket másik címre szállítja át a KÖZPARK Kft.

Kérjük, hogy az akció során az ingatlanok területéről összegyűjtött lombot, illetve egyéb az őszi kertészeti munkákból származó zöldhulladékot ne helyezzenek ki. Az ingatlanokon keletkező zöldhulladék közterületre történő kihelyezése szabálysértési eljárást von maga után.”

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.