2019. április 19., péntek, Emma

Reggeli után tovább bringáztak a munkába

Kispest
2014. október 09. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

A kispesti önkormányzat most ősszel is csatlakozott a Bringázz a munkába! (Bam!) országos akcióhoz, és bőséges reggelivel várta a kerékpározó kispestieket. Ezen a reggelen csaknem kétszázan álltak meg az önkormányzat sátra előtt egy szendvicsre és egy teára.

Mostanra kerékpárosok kedvelt találkozó helyévé vált az Europark melletti biciklitároló előtti tér, hiszen ilyenkor ősszel, és tavasszal is sok-sok kispesti bringás érkezik ide a Bam! Reggelire. Itt megállnak egy kis időre, megreggeliznek, és kerekeznek is tovább a munkahelyükre, az iskolába. De sokan sokáig itt maradnak, és jókat beszélgetnek a többiekkel – mondta Gombos Vera, az polgármesteri hivatal munkatársa, aki évek óta szervezi ezeket a kerékpáros találkozókat. Tőle tudjuk, hogy egy-egy ilyen reggelen, időjárástól függően 150-200 kerékpáros érkezik.

Gyakran jár biciklivel Vinczek György alpolgármester, aki szintén kerékpáron érkezett a rendezvényre. Kispest remekül körbe kerékpározható, így aki teheti, üljön kerékpárra, mert egész más arcát mutatja a város két kerékről – monda.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.