2019. szeptember 18., szerda, Diána

Zárható lett a Zrínyi utcai focipálya

Kispest
2014. október 08. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Lakossági kérésre jövő héttől csak nyitva tartási időben lesz használható a kerület legnagyobb, 820 négyzetméteres műfüves labdarúgópályája a Zrínyi és a Jókai utcák határolta területen.

Mint a terület önkormányzati képviselőjétől, a focipálya két évvel ezelőtti rendbetételét leginkább pártoló és kezdeményező Lackner Csabától megtudtuk, már a nyáron kérte a sportlétesítmény építőjét, Hunya Richárd, a Közpark Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, hogy készítsenek tervet a bekerítésre. Bár a pályának eddig is volt „házirendje”, azaz csak meghatározott időben lehetett használni, és tábla szólította fel a sportolókat a lakótelepen élők nyugalmának megőrzésére, ez sajnos nem volt elég. Nagyon sokan még késő este is ott töltötték szabad idejüket, sőt a szomszédos kerületekből is átjártak focizni, gyakran még versenyeket is rendeztek.

A képviselő nagyon sajnálja, hogy erre sor kerül, de megérti az itt élőket és támogatta a pálya éjszakai bezárásának ötletét, a kerítés felállítását.

Így tehát a jövő héttől mintegy 90 méternyi kerítés veszi körül a retro-stílusú műfüves focipályát, és szigorú szabályok mellett csak a kispestiek vehetik majd igénybe meghatározott nyitva tartás mellett. Az önkormányzat erre mintegy 4 millió forintot költött..

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.