2019. július 17., szerda, Endre és Elek

Leonardo da Vinci az Europarkban

Kispest
2014. október 05. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

 

A víz alatti világnak, majd a repülés történetének bemutatása után újabb, most az olasz polihisztor, Leonardo da Vinci eredeti rajzai alapján készített szerkezetekből nyílt interaktív kiállítás az Europarkban. Berkovits Imre és Nagy Zsolt keltette életre azokat a szerkezeteket, amelyek nem valósultak meg Leonardo életében. Az Európa több országát is megjárt tárlat eszközeit október 19-ig láthatják és próbálhatják ki ingyenesen gyerekek és felnőttek a bevásárlóközpontban.

Az elmúlt évek egyik legjobb kiállításának nevezte a Leonardo-tárlatot Kispest polgármestere a megnyitón. Fontos korszakot, embert, művészt és polihisztort mutat be, remélem sokan nézik meg majd – mondta Gajda Péter, megköszönve az Europarknak, hogy sok közös sikeres rendezvény BaM! Reggeli, Autómentes Nap után most egy újabb nagyszerű kiállítást hozott el a kispestieknek.

A bevásárlóközpont vezetője arról beszélt, hogy az elemek a családokhoz szólnak. Schönhauer Andrea a főbejáratnál lévő siklópályát nevezte a kiállítás legkiemelkedőbb elemének, amely, mint mondta, már most nagyon népszerű a gyerekek körében.

A megvalósításról Berkovits Imre beszélt: Leonardo könyve adta az ötletet a kiállításhoz, amelyet közel két éves munka előzött meg; makettek építésétől sok-sok kísérleten keresztül jutottak el a végső szerkezetekig, ügyeltek arra, hogy korhűen valósítsák meg az egyes elemeket: az erődöt, a tankot, az ejtőernyőt, a tengelye körül forgó helikoptert, a vízi- és szélmalmot és a kovácsműhelyt.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.