2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Ünnepi műsor az Idősek Világnapján a KMO-ban

Kispest
2014. október 01. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kispest Önkormányzata és a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat immár hatodik alkalommal köszönti a kispesti időseket az Idősek Világnapja alkalmából. A délelőtt fénypontjaként a népszerű énekesnő, Kovács Kati műsorával örvendeztette meg a résztvevőket a KMO-ban.

Először 1991-ben rendezték meg az Idősek Világnapját azért, hogy középpontba helyezzék a méltóságteljes öregkort, foglalkozzanak az időskor kérdéseivel és azért, hogy az idős embereket visszairányítsák a közösségi életbe, sokszor a munka világába, a gazdaság körforgásába – mondta Balázs Piroska, a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat igazgatója, aki az ünnepi délelőttön nagy szeretettel köszöntötte a szolgálat ellátottjait, a civil szervezetek képviselőit, az önkormányzati képviselőket, Hiller Istvánt, Kispest országgyűlési képviselőjét, Gajda Péter polgármestert.

A polgármester ez alkalommal jelentette be, hogy továbbra is számít a Kispesten élő idősek tapasztalataira, észrevételeire, kritikájára, dicsérő szavára, ezért hamarosan megalakul az Kispesti idősek Tanácsa. Az idősek gondjainak figyelemmel kísérése, mindennapi életüknek segítése, a tartalmas időskor megteremtésének támogatása minden évben az önkormányzat programjainak középpontjába kerül, soha nem feledkezünk meg az idős kispestiekről – hangsúlyozta Gajda Péter polgármester, aki ez alkalommal is kiemelte, hogy nem maradhatnak el a jól megszokott és kedvelt korosztálynak szervezet programok. Példaként említette, hogy az ingyenes nyelv- és számítógépes tanfolyamokat, a Szenior Akadémiát, mert ezek mind-mind a családdal és a környezettel való könnyebb kapcsolattartást és a szellemi tréninget szolgálják. Az elmúlt időben szépült és fejlődött az időseket közvetlenül ellátó intézményhálózat, elsősorban Gondozóházak újultak meg, de a tervek szerint sor kerül majd az egészségügyi intézet korszerűsítésére is.

A közös ünneplés és az óriás torta megszegése előtt Vinczek György alpolgármester a kispestiek és az önkormányzat nevében köszöntötte a 98 éves Passa Bélánét, aki a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat legidősebb gondozottja. Az alpolgármester röviden arról beszélt, hogy az egészség mellett talán a legfontosabb a közösség, ahol van kinek panaszkodni, van kinek dicsekedni, mert van, aki meghallgatja az ember.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.