2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Amatőr élsportolókat támogat az önkormányzat

Kispest
2014. október 01. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

I

dén összesen 63 amatőr élsportoló vehette át az önkormányzattól kapott támogatást a mai ünnepségen a KMO Művelődési Házban. Az összesen 1,8 millió forintot differenciáltan osztotta el az önkormányzat illetékes bizottsága. A díjakat a polgármester és Mihály András, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke adták át.

Az ifjú amatőr sportolókat köszöntő Gajda Péter polgármester a méltó ünneplés és a személyes köszönet fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, „legyünk büszkék rájuk, egyszer ők is példaképek lehetnek, csakúgy, mint a Kispest Sportjáért Díj kitüntetettjei”.

Ez alkalommal vehette át Sobotkáné Fábián Éva, a Károlyi gimnáziumban működő Tájfun Sportegyesület szakosztályvezetője, taekwondo szakedzője személyesen a Kispest Sportjáért Díjat. A kiváló sportvezető azért nem tudott jelen lenni a szeptember 25-i ünnepségen, mert a magyar utánpótlás válogatottat vezette az innsbrucki taekwondo Európa-bajnokságon.

A pályázatok értékelésénél az önkormányzat bizottsága azokat a 18 év alatti amatőr élsportolókat részesítette támogatásban, akik Kispesten laknak, tanulnak vagy Kispesten működő sportszervezetek színeiben eredményesen versenyeztek, és a további felkészülésükhöz segítséget igényeltek pályázatukkal az önkormányzattól. Idén 59 kérelem érkezett, további 4 sportolónak a képviselő-testület biztosított rendkívüli támogatást. Az 1,8 millió forintnyi támogatási összeget a bizottság differenciáltan osztotta el. Kiemelten támogatta a 2013-ban vagy 2014 elején nemzetközi eredményt elért sportolók közül a világbajnokságon, világkupán, Európa-bajnokságon, Európa-kupán elért 1-6. helyezett sportolókat. Támogatást kaptak az országos bajnokságon, diákolimpián és Magyar Kupán 1-3. helyezésért elért sportolók is.

Az ünnepi műsorban az Arcok Táncstúdió fiatal művészei léptek fel.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.