2019. július 17., szerda, Endre és Elek

Önkormányzati segítség a szén-monoxid ellen

Kispest
2014. szeptember 30. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

A komoly bajok megelőzése miatt a tavalyi évhez hasonlóan szénmonoxid-riasztót ad a nehéz helyzetben élő és gázzal fűtő családoknak a fűtési szezon elején az önkormányzat. A készülékeket a szociális iroda munkatársainak javaslatára, a lakásfenntartási támogatást igénybe vevő családok között osztják majd ki. Az első készüléket Gajda Péter polgármester és Vinczek György alpolgármester adta át a Nagysándor József utcában.

Tavaly mintegy 80, idén pedig csaknem száz kispesti családnak segít azzal az önkormányzat, hogy szénmonoxid-riasztó készüléket ad ajándékba. Az első ötven darabot a napokban kapják meg kiválasztott családok – mondta Gajda Péter polgármester, amikor átadta a Csákányi családnak az első készüléket. Sajnos minden évben sok a szénmonoxid-mérgezésből adódó baleset, szerencsére Kispesten nagyobb tragédiák még nem történtek. Éppen ezért fontos az önkormányzatnak, hogy segítsen a baj megelőzésében, mivel a családok évről-évre nehezebb anyagi körülmények között élnek, így sok otthonban, ahol öregek a fűtőberendezések, felújításra, cserére már nincs pénz. A biztonsági eszközökre most is csaknem 500 ezer forintot költött az önkormányzat. A családok kiválasztása a szociális iroda munkatársainak javaslata alapján történt. Akik nem tudják maguknak felszerelni, ők kérhetik az önkormányzat segítségét. A kerület vezetői remélik, hogy ezzel az idei télen jelentősen nő majd az itt élők biztonságérzete – tette hozzá.

A készüléknek határozott, erős hangja van, erre biztos felébredek, ha baj van, de ne legyen rá szükség – mondta három gyerekek család feje, Csákányi József, amikor kipróbálta a kapott eszközt.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.