2019. máj. 27., hétfő, Hella

Nyárbúcsúztató a Templom téren

Kispest
2014. szeptember 28. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

A kispesti Mihály-napi búcsút az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! programhoz kapcsolódóan rendezték idén is a KMO munkatársai. A délutáni programokra már több ezer kispesti látogatott ki a kellemesen őszi időben a Templom térre. A fergeteges hangulatú búcsú Szalóki Ági koncerttel, táncházzal és közös tűzgyújtással ért véget.

A hagyományos programelemek, gólyalábas komédiások, a kézműves foglalkozások, vásározók, a kirakodók, az állatsimogató mellett idén néhány különleges elfoglaltságot is találhattak a Templom térre kilátogatók. Szinte hihetetlen, de a kukoricamorzsolásra és darálásra az esti órákban is még várakoztak a gyerekek.

Az idei program összeállításánál törekedtünk arra, hogy az autentikus, népi hagyományokra épülő műsorszámokat is láthasson a közönség. Ezért például a délután egy részében a helyi nemzetiségek művészeti együtteseinek bemutatói váltották egymást a színpadon – tudtuk meg Gábor Ilonától, a KMO igazgatójától, aki szerint a kispesti közönség nagy érdeklődéssel fogadta őket.

Gábor Ilona kiemelte, hogy idén újdonságképpen a kerületi általános iskolásokból, többek között a Vass, az Erkel, az Ady tanulóiból álló tánccsoport az esti táncház főszereplője. Érdekességképpen elmesélte azt is, hogy sokan úgy köszönték meg neki és munkatársainak a rendezvényt, hogy a nap folyamán frissen sült pogácsát és egyéb finomságokat készítettek és hoztak el otthonról nekik.

Évről évre egyre többen jönnek el a kerületi önkormányzat és a KMO rendezvényére. Az ez évi, immár 8. Mihály napi búcsú most is remekül sikerült – mondta a programzáró koncert előtt Gajda Péter polgármester, aki szerint nagyon fontosak ezek a szabadidős rendezvények, mert ilyenkor egy kicsit elfeledhetőek a napi gondok, bajok, alkalom nyílik a közös felhőtlen szórakozásra. Az ide műsorkínálatban is szinte minden korosztály talált kedvére valót, amelyért ez alkalommal is köszönetet mondott a polgármester a KMO munkatársainak és a közreműködőknek.

Az idei fellépők: Bergengóc Zenegóc társulat, a Guča Partyzans, a Mydros együttes, Farkas Bálint és Bálint Emese, Kaltenecker zenekar, a Két szoknya - Egy nadrág fiatal művészei, Badár Sándor, Szalóki Ági és zenekara, a Bekecs Együttes, Neuwith Panni és a kerületi néptánccsoportok.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.