2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Elismerés Kispest sportjáért tevékenykedőknek

Kispest
2014. szeptember 26. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

Idén Sobotkáné Fábián Éva, a Károlyi gimnáziumban működő Tájfun Sportegyesület szakosztályvezetője, taekwondo szakedzője, Balásy Péter, a Kispesti Uszoda úszásoktatója, úszó szakedzője és ifj. Dufek János, az Eötvös József Általános Iskola testnevelő tanára, gyógytestnevelője, az Eötvös Diáksport Egyesület elnöke, a Kispest Sportegyesület futsal szakosztályának vezetője, edzője vehették át a Kispest Sportjáért Díjat.

A Városháza Dísztermében tartott díjátadó ünnepségen Gajda Péter polgármester elismeréssel szólt, a most kitüntetettek évtizedes tevékenységéről, valamint beszélt arról, hogy az élet igazolta azt az elképzelését, hogy évente egy alkalommal köszönjék meg a munkáját azoknak is, akik sokat tesznek az egészséges életmód népszerűsítéséért, a tömegsportért. Ezért alapította az önkormányzat 2009-ben a Kispest Sportjáért Díjat, amelyet az elmúlt években huszonkilencen kapták meg ezt az elismerést, közöttük olyan ismert sportolók is, mint például Nick Árpád, Szántó Imre, Détári Lajos, Győri Ágnes. Kispest egy sportos kerület, ahol a sportot és a sportos életmódot támogatja az önkormányzat – mondta Gajda Péter, és felsorolta azokat a fejlesztéseket, beruházásokat, amelyek az elmúlt időszakban gazdagították a kerület sportéletét.

A díjakat a polgármestertől és Mihály Andrástól, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnökétől vehették át.

Vinczek György alpolgármester egy Karinthy idézettel zárta pohárköszöntőjét, amely azokról az edzőkről szólt, akik azt a „sok kínzást” végrehajtják tanítványaikon, amelyet ők sportnak neveznek.

 

Kispest Sportjáért Díj 2014. évi kitüntetettjei:

Sobotkáné Fábián Éva, a Károlyi Gimnáziumban működő Tájfun Sportegyesület szakosztályvezetője, taekwondo szakedzője. Aktív sportolói pályafutása alatt legjobb eredménye 1988-ban világbajnoki ezüstérem volt. Szakmai vezetése alatt az egyesület sorozatban tízszer nyerte meg az országos diákolimpiát, különböző hazai és nemzetközi versenyeken 80 csapatkupát nyertek, 35 fekete öves tanítványt nevelt ki. A Magyar Taekwondo Szövetség edzői bizottságának vezetője, az országos vizsgáztatói bizottság tagja, a Magyar Edzők Társasága taekwondo tagozatának vezetője. 2000 óta a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

Balásy Péter, a Kispesti Uszoda úszásoktatója, úszó szakedzője. 1989 óta az intézményben dolgozik. Úszóként a Budapesti Spartacusban versenyzett, mellúszásban ifjúsági és felnőtt magyar bajnok volt. Jelenleg is aktív szenior versenyző, Európa- és világbajnoki címet szerzett. A Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége „a legjobb magyar szenior férfi mellúszó” címet adományozta részére. Pályafutása során több ezer kispesti és kerületen kívüli gyermeket tanított meg a különböző úszásfajtákra. Tanítványai úszás és triatlon sportágakban több világ-, Európa- és magyar bajnoki címet szereztek.

Ifj. Dufek János, az Eötvös József Általános Iskola testnevelő tanára, gyógytestnevelője, az Eötvös Diáksport Egyesület elnöke, a Kispest Sportegyesület futsal szakosztályának vezetője, edzője. 2009-ben - az országban elsőként - az iskola a tananyagba épített futsal képzést indított, melyet azóta országos szinten is példaértékű módon vezet. A kerületi óvodások testi nevelésében is jelentős szerepet vállal az „Ovi-foci” program kerületi bevezetésével, valamint az óvodák közti sorversenyek szervezésével.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.