2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Novemberre elkészül a Csillagfény bölcsőde átépítése

Kispest
2014. szeptember 25. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Ha minden a jelenlegi ütemben halad, akkor a nagy közös karácsonyi ünnepséget már a kibővített és felújított bölcsődében tarthatják a kicsinyek és az őket gondozók – ígérte Horváth Gyula, a beruházást koordináló Kispest Kft. igazgatója azon a bejáráson, amelyen Gajda Péter polgármesteren kívül Vinczek György és Ékes Gábor alpolgármesterek, valamint Bogó Józsefné és Lazányi Ferenc önkormányzati képviselők voltak kíváncsiak, miként halad az építkezés.

Mint azt Gajda Péter kérdésünkre elmondta, hogy a lakótelep közepén lévő intézmény átalakítására 2012-ben nyert 150 millió forint európai uniós támogatást az önkormányzat. A pályázati, valamint önkormányzati forrásból – összességében mintegy 230 millió forintból – csaknem 500 négyzetméterrel bővül az intézmény, amely így további 25 gyermeket tud majd fogadni. Ez azért is fontos, tette hozzá a polgármester, mert az önkormányzat feladata a kerületi bölcsődék fenntartása és szakmai felügyelete, a legkisebbek nappali ellátása. A kerületben hat bölcsődében mintegy 450 kisgyermek felügyeletét látják el kiemelkedően magas szakmai színvonalon naponta. Kiemelkedő és fontos vívmánynak nevezte Gajda Péter, hogy a kispesti önkormányzat eddig sem kért, és ezentúl sem kér térítési díjat a bölcsődékbe járó gyerekek szüleitől.

Nagyon várják már a Csillagfény bölcsődébe járó családok és az itt dolgozók, hogy újból vissza költőzzenek a gyerekek ide. Mi nagyon szeretnénk, ha legkésőbb 2015. január 2-án már itt kezdhetnénk az új évet – mondta az Egyesített Bölcsődék vezetője, Brinza Istvánné. Mint megtudtuk, az építkezés ideje alatt a gyerekek (95) és az őket gondozók együtt költöztek ideiglenes helyükre, a Bokréta, a Zrínyi utcai Gyöngyszem és a Csokonai utcai Eszterlánc bölcsődékben.

Jelenleg 26 kisgyermek vár bölcsődei ellátásra Kispesten, közülük 10-et már a kibővített bölcsődében tudnak majd elhelyezni. Az átépítés után a bölcsőde két csoportszobával bővül az eddigi konyha helyén, és emelet kerül az épületre. Ott kapnak helyet az irodák, mivel itt van az Egyesített Bölcsődék központja is, a dolgozók öltözői, a kiszolgáló helyiségek, a szülői fogadóterem, a mosoda és a kis tárgyaló is. Áthelyezik a sószobát, lift épül mozgássérültek számára és a WC is akadálymentes lesz. A tetőn elhelyezett napkollektorok melegítik majd a használati vizet. A kibővülő intézményben további 8 munkahelyet is létesítenek.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.