2019. július 20., szombat, Illés

Ősszel is kispesti Szenior Akadémia

Kispest
2014. szeptember 24. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Budapesten csaknem 3000, ebből több mint száz kispesti 50 év feletti kezdte meg harmadik félévét a Szenior Akadémián. Kispesten évek óta népszerű ez az oktatási forma, amelyet a kerületi önkormányzat szervez a Zsigmond Király Főiskolával közösen.

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy ez a korosztály minél tovább megőrizhesse az aktív és hasznos életvitelét, ezért is szervez már évek óta például ingyenes nyelv és számítógép-kezelői tanfolyamokat nekik – mondta Vinczek György alpolgármester a tanévnyitó első előadás előtt. Az alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy az ezt megelőző két félévben 200-200, előadásonként 100-100 hallgató jött el az előadásokra, sokan már nem először vesznek részt ezen.

Egyértelműen siker az 50 felettieknek szervezett Szeniorok Akadémiája itt Kispesten – jelentette ki Jászberényi József a Zsigmond Király Főiskola tanára, a szenior akadémiák főszervezője, aki szerint ez több mint egy szabadegyetem, hiszen itt egyetemen vagy főiskolán oktató tanárok tartanak előadásokat. Ezen a kurzuson szó lesz az időskori karrier-lehetőségről, a múlttal való szembenézésről, az időskori autóvezetés veszélyeiről, és a korosztályt érintő nehézségekről, praktikákról. Az Akadémia előadásaira bárki, bármikor ellátogathat, bekapcsolódhat a tanfolyamba.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.