2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Díjazták Kispest legszebb utcáját

Kispest
2014. szeptember 23. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódva és az Autómentes Nap alkalmából Kispest Önkormányzata fotópályázatot hirdetett Kispest legszebb utcája címmel. A beküldött 23 pályamunkából ötöt díjazott a zsűri. Az elismerő okleveleket Gajda Péter polgármester adta át a díjazottaknak.

Első alkalommal hirdette meg valamikor a nyár elején figyelemfelkeltő akciójának szánt pályázatát Kispest Önkormányzata, de olyan nagy volt már most az érdeklődés, hogy biztosan lesz jövőre is Kispest legszebb utcáit bemutató fotópályázat – ígérte meg az ünnepélyes díjátadón a polgármester, aki köszöntőjében utalt arra, hogy a város méretéből adódóan gyalogosan is ugyancsak jól bejárható, a kiépített bicikliutak miatt pedig jól kerékpározható. A pályázaton résztvevők bemutathatták legkedvesebb helyeiket, parkjaikat, tereiket, mindazokat a városrészeket, ahol szívesen sétálnak, amelyeket kedvelnek, vagy szépnek tartanak.

Mint azt Gombos Veronikától, a Városháza munkatársától megtudtuk, egy-egy pályázó maximum 3 digitális felvételt küldhetett a pályázati kiírás szerint, ebből válogatott a zsűri, akinek, ahogy mondani szoktak, ugyancsak nehéz feladat volt.

Első helyezett lett Bonnyainé Virágh Krisztina. A zsűri két második helyezettet hirdetett: Szilas Kincsőt és Welker Gábort. Harmadik helyezést ért el dr. Toldy Miklós fotója. Különdíjat pedig Borbás Ildikó Julianna kapott.

A fotópályázatra beküldött képeket 2015 januárjában állítják ki a Kispesti Városháza Tárlaton.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.