2019. július 17., szerda, Endre és Elek

Ötven éve jóban, rosszban együtt

Kispest
2014. szeptember 23. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

A hagyományokhoz híven minden évben, immár 11. alkalommal a Városháza Dísztermében köszöntik azokat a kispesti párokat, akik 50 éve, vagy annál régebben kötöttek házasságot. Idén ez alkalomból 24 házaspárt köszöntött Huszár Erzsébet idős ügyi referens és Gajda Péter polgármester.

Az idős házaspároknak a Vass iskola tanulói műsorral, a városháza vezetése pedig kis ajándékcsomaggal kedveskedett a házassági évfordulón. A polgármester köszöntőjében kiemelte, különösen manapság, amikor a házasság intézménye válságban van, hogy legyenek olyan jó példák Kispesten is, akiket büszkén mutathatunk be a fiatalabbaknak is. Mert ugyan vannak gondok és problémák, nézeteltérések a házaspárok között, mégsem fordítunk hátat a másiknak, keresünk új kapcsolatokat, mert „ez a nehezebb, de ez a jó út” - fogalmazott a polgármester.

Gajda Péter külön köszöntötte azokat, akik itt a Városháza Dísztermében, vagy a jelenlegi Okmányiroda helyén volt Házasságkötő teremben fogadtak örök hűséget, és azokat is, akik az aranylakodalomhoz kapcsolódóan erősítették meg újból házastársi esküjüket.

Huszár Erzsébet idős ügyi referens tájékoztatása szerint idén 3 hatvan éve és egy 65 éve házasodott pár is volt az ünnepeltek között.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.