2019. szeptember 18., szerda, Diána

Rekorddöntés az autómentes napon

Kispest
2014. szeptember 23. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

N

Nick Árpád világbajnok erőemelő újabb csúcskísérlete volt az idei Autómentes nap kiemelkedő eseménye az Europark parkolójában, amely sikeres teljesítéséért Gajda Péter polgármester és Vinczek György alpolgármester együtt gratulált a sportembernek a gyerekekkel. Ezen kívül Ügyességi és ökojátékok, kézműves foglakozások, szellemi kalandok várták a kispesti gyerekeket.

Az ősziesre forduló időjárás, a hűvös, szeles őszi sem vette kedvét azoknak, akik ezen a délutánon kijöttek az önkormányzat autómentes napi programjaira, amelynek csúcspontjának Nick Árpád világbajnok erőemelő újabb csúcskísérlete számított. A legendás kispesti sportoló ún. intenzitás rekordot állított fel foggal való tömeghúzásban: 53 perc alatt – ebből csaknem 8 perc volt a tényleges húzás és 45 perc a pihenés – összesen mintegy 55,5 tonnát mozgatott meg. Egy 1800 kg-os autóban huszonegyszer húzott el foggal 10 méterre alkalmanként 15-25, összességében 416 gyereket – tudtuk meg Gombos Veronikától, a polgármesteri hivatal munkatársától, aki ezen kívül gyerekprogramokat szervezett az Europark parkolójába. Az ide Autómentes Napon aszfaltrajzolás, kézműveskedés, környezetvédelmi játékok (ÖKO-játék Élményprogram), KRESZ-memory (Kvízkaland), színezés (Helen Doron Nyelviskola), ambubaba (Vöröskereszt), virágültetés (Első Kis-Pesti Kert), Segway-próba, extrém sportbemutató (GABITRIAL), kerékpáros ügyességi pálya (Kispesti Kerékpáros SE) várta a kispesti óvodákból és iskolákból érkezett gyerekeket.

Az idei élőkép – igazodva a rendezvény üzenetéhez – az alternatív közlekedést népszerűsítette: a sok-sok gyerek két bakancsos lábat formázott. A program zárásaként a tombolákat húzták ki: az önkormányzat fődíja egy családi jegy volt az Erzsébet téri óriáskerékre. Ezen kívül három családi belépőjegyet lehetett nyerni a Kispesti Uszodába és a Liliput Játékbolt jóvoltából is számos ajándékkal örvendeztették meg a gyerekeket a szervezők.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.