2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Nemzetiségek ünnepe

Kispest
2014. szeptember 22. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

 

A 19. alkalommal rendeztek nemzetiségi estet a KMO-ban. A fergeteges műsorfolyamban nyolc kispesti nemzetiségi önkormányzat mutatkozott be.

A kultúra, a zene és a tánc összehozza az embereket – mondta Gajda Péter Kispest polgármester, aki megköszönte a nemzetiségi önkormányzatok vezetőinek, hogy rendezvényeikkel színesítették a kerület kulturális életét, lehetőséget kínálva a kispestieknek, hogy megismerjék más népek szokásait, hagyományait, gasztronómiáját.

A színes és színvonalas műsorban nyolc nemzetiségi önkormányzat vendégművészei, együttesei léptek színpadra. A Soroksarer Bursen kezdte a programot német zenével, majd a bolgár Jantra Táncegyüttes balkáni táncainak tapsolhatott a közönség. A cigány kultúrából Karcagi János nótaénekes, Farkas Gyula és zenekara, valamint Barsi Laura táncművész adott ízelítőt. A ruszinok a Ruszinyata együttes mellett gyermek show-táncot is bemutattak. A Polonez táncosai lengyel, az Iliosz táncosai görög hangulatot hoztak a színházterembe. A Szitko együttes román népzenét játszott, az estet a szerb önkormányzat műsora zárta a Tabán együttes táncával. A program gasztronómiai bemutatóval zárult. Az ételkóstoló mellé szerb harmonikaszó szólt.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.