2019. június 26., szerda, János és Pál

A polgármesterjelölt a plakátról azt üzeni nekem...

Kispest
2014. szeptember 12. péntek Írta: a Szerk.

…, hogy ő többet tett Kispestért, a kispestiekért, mint a jelenlegi polgármester. Erősnek, húzósnak tűnő mondat ez. Első látásra. A kampány idejére főpolgármester-helyettesi főtanácsadóból polgármesterjelöltté avanzsált, Kispestre mostanában visszaköltöző Dódity Gabriella nem kevesebbet állít, minthogy minden, a kerületet érintő fővárosi fejlesztést ő indíttatott el az elmúlt két évben, főnökével, a nemrég főpolgármester-helyettesi pozíciójáról leköszönt dr. György Istvánnal közösen, és hogy ő ötmilliárd forintot hozott a városrésznek.

Erre a nagyotmondásra nekünk kispestieknek igazán nincs is mit mondani. Nézzük el neki, hogy nem mindig van képben, ha Kispest ügyeiről kell beszélnie, hiszen nem élt együtt a kispestiekkel, a képviselő-testülettel, számára ismeretlenek azok a gondok, problémák, amelyek a kerületben élőket nap mint nap foglalkoztatják.

Szerencsére mi, kispestiek ennél józanabbak vagyunk: Gajdát igen, Dódity-t pedig nem, vagy csak nagyon kevesen ismerjük. A fent emlegetett pénz nyomát pedig keressük, de egyelőre nem leljük!

Mert itt van mindjárt az Ady Endre út, amelynek egy kilométernyi szakasza mostanra végre tényleg elkészült. Örül ennek kicsi és nagy polgármesterestül Kispest-szerte, de azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az út felújításának előkészítése bizony 2008-2009-ig nyúlik vissza, amikor Gajda Péter tényleg a fővárosi közgyűlés tagja volt, míg a Fidesz mostani polgármesterjelöltje még nem dolgozott a fővárosban. És az út felújítása 2010-ben, amikor Gajda már nem, de Dódity tagja volt a fővárosi testületnek, valahogyan lekerült a főváros napirendjéről, pedig a pénz és a terv is megvolt rá.

Egy szó mint száz, jobb lenne hallani a tervekről, mint a pökhendi nagyotmondásról. Valószínűleg a kispesti adófizetők is jobban örültek volna, ha az évekkel ezelőtti ígéretek például az Ady Endre út felújítása, a Határ úti csomópont rendbe tétele, még időben teljesülnek. Jobb lenne, ha egy nagy párt jelöltje nem akarná ferdítésekkel kábítani a Kispesten élőket, és jó lenne ha a kampány nem arról szólna, hogy hazugságokkal és negatív kampánnyal próbálják lejáratni politikai ellenfelüket.

A polgármesterjelölt a plakátról azt üzeni nekem, hogy komoly baj van a Fidesz háza tájékán. Fejben mindenképpen...

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.