2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Újra járható az Ady Endre út

Kispest
2014. szeptember 01. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

A kispestiek legnagyobb örömére újra járható az Ady Endre út régi és már felújított egy kilométeres szakasza. Nyár elején indult, és mostanra befejeződött az Ady Endre út fővárosi felújításának második üteme: a Baross utca és Rákóczi utca között Pestszentlőrinc irányában újult meg az útpálya. Az útfelújítással párhuzamosan a villamospályát az Ady Endre út Határ úti csomópontja és a Tálas utca közötti, valamint a Kossuth Lajos utca és a Vas Gereben utca közötti szakaszán újították föl.

Kispest polgármestere üdvözölte a munkálatok befejezését. Mint lapunknak elmondta, az Ady Endre út felújításának története 6 évvel ezelőtt kezdődött: a kispesti képviselő-testület 2008-ban döntött az Ady Endre út átadásáról a fővárosnak. Egy évvel később pedig döntés született arról, hogy 2010-ben elkészül a felújítás, de sajnos nem történt semmi. Gajda Péter 2010 őszén az új főpolgármesternél sürgette a munkálatok mielőbbi elindítását, ám a fővárosban ezt mindig valamilyen indokkal elhalasztották, mígnem 2013-ban mégis megkezdődött a munka.

A Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának részeként két ütemben újult meg a Baross utca és Rákóczi utca közötti szakaszon az Ady Endre út. Tavaly újjáépítették a Határ út felé vezető, 1 kilométeres útszakaszt. A nyáron kezdődött második ütemben a Belváros felől a városhatár felé vezető útpálya megújítására került sor. Megújult az úttest, valamint a kapcsolódó peronok és járdák rekonstrukcióját is elvégezték. Az útfelújítással párhuzamosan a villamospályát az Ady Endre út Határ úti csomópontja és a Tálas utca közötti, valamint a Kossuth Lajos utca és a Vas Gereben utca közötti szakaszán újították föl.

Gajda Péter összefogás eredményének nevezte az eddigi munkát, azt mondta, bízik benne, hogy a következő években folytatódik az út teljes felújítása.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.