2019. szeptember 18., szerda, Diána

Közös nyelvünk: a zene

Kispest
2014. szeptember 01. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Van közös nyelvünk, a zene címmel rendezett gálát az Art-Mix Művészeti és Kulturális Egyesület a KMO-ban.  A rendezvény az Európai Bizottság ERASMUS+ Ifjúsági Programja által finanszírozott Ifjúsági Csereprogram keretében valósult meg.

Gajda Péter, Kispest polgármestere az est fővédnökeként köszöntötte a fiatalokat és a közönséget. A hasonló programok fontosak az önkormányzat számára, az elmúlt években rengeteg olyan ifjúsági kulturális csereprogramban vett részt Kispest, amelyeknek hasonló volt az üzenete: ismerjék meg egymás kultúráját a gyerekek, kerüljenek közelebb egymáshoz, alakuljanak barátságok közöttük - mondta.

Dénes István, a szervező Art-Mix Művészeti és Kulturális Egyesület vezetője arról beszélt, hogy összekovácsolta a fiatalokat az egyhetes kispesti táborozás – a 24 fiatal és kísérőik Jezsuita Roma Szakkollégiumban laktak, ott voltak a foglalkozások is –, barátságok születtek. A közös munkát a közös nyelv: a zene és a tánc segítette. Ennek eredménye a gálaműsor.

A műsorban, amelyet a közönség soriban helyet foglaló Vinczek György alpolgármester és Mihály András, a kulturális bizottság elnöke is figyelemmel kísért, fellépett a török, a macedón és az olasz csoport, volt latin táncbemutató, autentikus cigány népzene a Romano Glaszo előadásában. A fináléban közösen szerepeltek a fellépők.

Az uniós támogatású programot a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, a Kispesti Cigány Önkormányzat és a Meló-Diák Taneszközcentrum támogatta.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.