2019. április 19., péntek, Emma

Szolgálati autót kaptak a tűzoltók az önkormányzattól

Kispest
2014. augusztus 26. kedd Írta: Csizmadia Viola

Napi munkájuk segítésére ebben az évben egy Suzuki SX4 szolgálati gépjárművet adott a kispesti képviselő-testület a helyi tűzoltóknak, amelyet Palotai Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese vett át Gajda Péter polgármestertől. A gépkocsi értéke 4 millió forint.

Bár a közvetlen szervezeti kapcsolat a katasztrófavédelem és a tűzoltóságok összevonásával néhány éve megszűnt az önkormányzat és a helyi tűzoltó-parancsnokság között, a kispestiek érdekében a város vezetése időről-időre szükség szerint támogatja a hivatásos állomány munkáját – mondta Gajda Péter polgármester, aki egy Suzuki SX4 szolgálati gépjárművet adott át az kerületi lánglovagoknak az Üllői úti bázison. A gépkocsi értéke 4 millió forint.

Az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri a kispesti állomány tevékenységét, életét, ismeri az állomány munkakörülményeit, és lehetőségeihez képest segíti munkájukat. Tavaly novemberben egy nagy képernyős LCD-televíziót és az internetkapcsolathoz szükséges informatikai eszközt kaptak ajándékba a kispesti tűzoltók. Korábban pedig a kispesti tűzoltóság híradós helységének felújítását is támogatta a Városháza, valamint egy Kosárfonó utcai 53 négyzetméteres, két szoba hallos, összkomfortos lakásra bérlőkijelölési jogot biztosított az önkormányzat.

Az állomány nevében is köszönetet mondó Palotai szerint is időszerű volt a csaknem 15 éves Lada Niva lecserélése. Mint mondta: gyakran előfordul, hogy kollégáinknak szélsőséges időjárási körülmények és útviszonyok között kell kijutni a különböző helyszínekre. A parancsnokság ügyeletes tisztjének éves szinten közel száz különböző kárhelyre kell vonulnia - mind tűzesetekhez, mind balesetekhez. Olyan helyszínekre is riasztják a parancsnokot, ahol lakosságvédelmi intézkedéseket kell hozni, az elmúlt hetekben pedig a viharkárok okoztak sok munkát. Az önkormányzatok felajánlásai nagy segítséget jelentenek a kirendeltségek számára a munka elvégzésében, hiszen a vonatkozó jogszabályok jelenleg nem teszik lehetővé, hogy saját költségvetésből gépjárművet vásárolhasson az Igazgatóság.

Az ünnepélyes átadáson a Gajda Péter polgármesteren kívül jelen voltak: Vinczek György és Ékes Gábor alpolgármesterek, Bogó Józsefné, Lackner Csaba, Lázár Tamás és Mihály András önkormányzati képviselők. Az állomány mellett ott volt Markos Zoltán tűzoltó ezredes gazdasági igazgató-helyettes, Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes kirendeltségvezető és Tordai László tűzoltó százados a XIX. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.