2019. szeptember 18., szerda, Diána

Ideiglenes közpark az Ady Endre úton

Kispest
2014. augusztus 25. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Az ingatlan értékesítéséig átmenetileg közparkká alakul az Ady Endre út 114-116. szám alatt lévő 3000 négyzetméternyi önkormányzati terület, ahol korábban két romos, életveszélyes épület állt. A zöldterület kialakítása szeptember végéig befejeződik.

Városképileg sem mindegy, hogy Kispest főútvonalán, itt az Ady Endre út mindkét oldalán mennyire rendezett a környezet. Ezért is döntött úgy a képviselő-testület, hogy ennek a mintegy 3000 négyzetméternyi terület értékesítéséig, ideiglenesen közparkot alakít ki az önkormányzat – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől. A terület önkormányzati képviselőjével, Kránitz Krisztiánnal a kialakítandó parkhoz kilátogató polgármester elmondta: itt korábban két ugyancsak leromlott műszaki állapotú, életveszélyes, romos épület állt, amelybe gyakran beköltöztek a fedél nélküliek, ami tovább rontotta az épület állapotát, illetve nem nyújtott igazán szép látványt sem.

Jó döntést hozott a város vezetése és a képviselő-testület, amikor a terület átmeneti hasznosításáról döntött, hiszen az itt kialakítandó füves területen felállított néhány paddal, ha csak ideiglenesen is, de újabb néhány négyzetméterrel növekszik Kispesten a zöldterület nagysága. A korábbi épületek bontására, a lebontott házakkal szomszédos épületek tűzfalainak rendbehozatalára, a tereprendezésre, illetve a füvesítésre és a park kialakítására 10 millió forintot különített el költségvetésében az önkormányzat.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.