2019. június 26., szerda, János és Pál

Ismét indult a város a Virágos Magyarországért versenyen

Kispest
2014. augusztus 04. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

A verseny történetében hetedik alkalommal, idén tucatnál is több helyszínnel nevezett Kispest a Virágos Magyarországért környezetszépítő programba. A kerület a tisztább, az élhetőbb és a virágosabb Kispest megteremtését célzó polgármesteri Zöldprogram keretében 2006-ban indult először a Magyar Turizmus Zrt. Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyében, amelyben már eddig is szép sikereket ért el: 2008-ban a legszebb kerületnek járó díjat, 2010-ben és 2012-ben a főváros különdíját, 2013-ban pedig Budapest Főváros Fődíját kapta a város.

Az idei versenybe több mint 260 település – köztük Kispesttel együtt 11 fővárosi kerület – nevezett be. Vinczek György alpolgármester vezetésével a zsűri – Kanászné Szandy Éva, kertészmérnök, Budapest nyugalmazott főkertésze, Marosán Angelika, a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség alelnöke és Grigor Zsuzsanna, a Fővárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Főosztályának munkatársa – tucatnál is több kispesti helyszínt nézett meg Brázainé B. Tácia, a Zöldprogram Iroda munkatársa kíséretében.

Többek között megtekintették a Templom teret, a világháborús emlékmű környékét, az idén megújult Ötvenhatosok terét, a Csinszka-kert lakóparkot és a Landshare-programban résztvevő Nevelési Tanácsadó kertjét. Jártak két közösségi kertben ( Zengő Kert és Aranykatica Kert), a Kertvárosban a Háromszék utcai játszótér melletti zöld sávot és a közösségi ház előtti virágágyást nézték meg: mindkettőt a Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület gondozza.

Idén összesen több mint 1000 négyzetméteren megközelítőleg 30 ezer egynyári palánta került a kispesti virágágyakba és virágtartókba a Zöldprogram Iroda szakmai irányításával. A virágültetéskor elsősorban a magyar fajták részesítették előnyben (például tollas kakastaréj, büdöske, kokárdavirág, kúpvirág, pillangóvirág, bazsalikom és petúnia).

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.