2019. április 19., péntek, Emma

Mégis hazamehetett az új szíves kislány

Kispest
2014. július 22. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Az önkormányzat jóvoltából és támogatásával, valamint példás társadalmi összefogásnak köszönhetően gyermekük szívátültetését követően felújított bérlakásba költözhetett a Kovács család. A kislányt csak akkor engedték haza a kórházból, ha megfelelő, steril körülményeket tudnak biztosítani neki.

Kovács Noémi 11 hónapos volt, amikor januárban szívtranszplantáción esett át. A család az operáció előtt a Báthory utcában egy szoba-konyhás, dohos, komfort nélküli szociális bérlakásban élt. Abba nem vihették műtét után az új szíves kislányt, hiszen a steril körülmények, egy külön szoba biztosítása feltétele volt annak, hogy Noémi hazakerülhessen a kórházból.

Szép összefogás eredménye ez a lakás. Mindenki tudta, hogy segíteni kell a nehéz körülmények között élő családon és a beteg gyermeken – fogalmazott Gajda Péter. Kispest polgármestere és külön megköszönte Soós Ágnes, Vinczek György, Fekete Márk, Iványi Miklós és Balogh Elek, valamint a hivatal munkatársainak aktív közreműködését az ügyben.

A család és a helyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat kérésére karolta fel a család problémáját Gajda Péter, aki a tulajdonosi, valamint a szociális és lakásügyi bizottságok elé terjesztette a lakáscserét. A kiutalt 32 négyzetméteres, másfél szobás szociális bérlakásba példás összefogás eredményeként költözhettek Kovácsék. A nemzetiségi önkormányzat az Oltalom Karitatív Egyesülettel közösen végezte el a lakás felújítását, a bútorok beszerzésében a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS Alapítvány) segített. A munkák műszaki ellenőrzését a VAMÜSZ végezte el.

Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Fekete Márk képviselő, a Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke társaságában jár a Kovács család új otthonában, és adta át ünnepélyesen a másfél szobás lakást. Jelen volt az eseményen Balogh Elek, a nemzetiségi önkormányzat elnöke, az Oltalom egyesület részéről Iványi Miklós, valamint Soós Ágnes, a MAZS Alapítvány Jaffe Családsegítő Szolgálatának programvezető helyettese is.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.